Electrocasnicul care consumă cel mai mult curent electric. Îți dă contorul peste cap, nu e televizorul

Electrocasnicul care consumă cel mai mult curent electric. Îți dă contorul peste cap, nu e televizorul
Electrocasnicul care consumă cel mai mult curent electric. Nu îl mai lăsa în priză fără să-l mai folosești, niciodată.

Deși nu putem să trăim fără energie, există modalități prin care să reducem consumul la această utilitate în așa fel încât să nu cheltuim foarte mulți bani. Unele informații ar putea să ne ajute să facem alegeri mai înțelepte, dar să și înțelegem nevoile energetice pe care le avem, de fapt. Află în rândurile următoare care este electrocasnicul care consumă cel mai mult curent electric în casa ta, chiar și atunci când nu îl folosești.

Electrocasnicul care consumă cel mai mult curent electric

Facturile la energie electrică cresc vertiginos. Autoritățile atrag atenția cu privire la noi scumpiri la utilități, în contextul în care harta Europei se reconturează chiar sub ochii noștri, din punct de vedere energetic. Mulți dintre consumatori încearcă să reducă consumul de energie din locuințe, pentru a face economii.

Știai că există un produs electrocasnic care consumă foarte multă energie, chiar dacă nu îl folosești? Nu, nu este vorba despre televizor, ci despre un aparat din bucătărie, cu ajutorul căruia încălzim mâncarea. Cuptorul cu microunde, cum cel mai probabil ai ghicit deja, este unul dintre cei mai mari consumatori de energie electrică.

Când lași cuptorul cu microunde în priză, chiar dacă nu îl folosești efectiv la încălzirea mâncării, consumă energie. Potrivit mai multor surse, după aerul condiționat și frigider, cuptorul cu microunde uitat în priză este principalul vinovat pentru creșterea facturilor la energie.

Cât de mult curent consumă dispozitivele uitate în priză

Astfel de aparate, folosite în bucătărie, reprezintă până la 2% din consumul total de energie din casă. Deși nu este o cantitate impresionantă, aceasta poate fi ușor redusă foarte rapid prin adaptarea câtorva obiceiuri.

Frigiderul este, de asemenea, important când vine vorba despre consumul de energie electrică. În comparație cu alte aparate, însă, acesta este responsabil pentru doar 4% din factura lunară la energie. În general, aparatele mai noi consumă mai puțin față de cele mai vechi.

Televizorul lăsat în priză, precum și alte dispozitive electronice uitate la încărcat joacă și ele un rol important în consumul de energie. Orele de „așteptare” înseamnă și ele energie electrică consumată. Potrivit unor calcule realizate de specialiști, cablurile lăsate în prize nu reprezintă un procent semnificativ din factura lunară la această utilitate. Ele sunt responsabile, de regulă, pentru până la 5% din totalul lunar al costurilor la energie.

Citește și: Aparatele din casa ta care consumă foarte mult curent. Trucurile care te scapă de facturile mari la energie

Nu în ultimul rând, calculatoarele și laptopurile utilizează până la 2% din energia consumată într-o locuință. Închiderea completă a acestor tipuri de dispozitive pe perioada nopții va conduce la reducerea cantității de energie consumate. Unele calculatoare sunt, bineînțeles, mai eficiente din punct de vedere energetic decât altele. Dacă vrei să îți cumperi un calculator nou în această perioadă, încearcă să iei în calcul astfel de opțiuni.