El este românul care a speriat Elveţia. A furat 150 de smartphone-uri, în valoare de 150.000 de euro, într-un timp record

de: Ana Chivu
26 10. 2019

Un român a devenit subiect principal de discuție în Elveția, după ce a reușit să fure nu mai puțin de 150 de telefoane, într-un timp record. Oamenii legii încă sunt surprinși de tactica și strategia „Regelui telefoanelor”. Cum a reușit să sustragă atâtea telefoane dintr-un magazin.

Cine este românul care a speriat Eelveția? A reușit să fură 150 de smartphone-uri

Un român a venit în prim-plan în presa din întreaga lume după ce a furat nu mai puțin de 150 de telefoane. Timpul record în care le-a sustras din magazin a fost surprinzător pentru oamenii de lege din Elveția. Din păcate pentru acesta, poliția l-a prins repede. Românul a fost condamnat de tribunalul corecțional din La Cote la 3 ani de închisoare. De asemenea, pe lângă cele 36 de luni pe care trebuie să le petreacă în spatele gratiilor, a primit și interdicția de a intra pe teritoriul Elveției timp de 10 ani, conform www.24heurs.ch.

Acesta urmează să fie expulzat în curând în România. Bărbatul a furat de trei ori din același magazin din centrul orașului Nyon, la două luni distanță. Valoarea celor 150 de telefoane pe care le-a luat se ridică la aproximativ 100.000 de euro. Potrivit sursei citate, a primit șapte codamnări în Elveția, șase în România, una în Franța și Olanda. Mai multe decât atât, pe lângă acuzațiile de furt, inculpatul mai este acuzat și că a provocat pagube într-o celulă în care a stat încarcerat, dar și de trafic de droguri și încălcarea legii migrației.

Românul care a speriat Elveția. A furat 150 de telefoane în timp record

“Majoritatea şi-au recunoscut faptele”

În luna septembrie, nouă români au fost arestați în Franța. Acestea au fost suspecte că fac pate dintr-o rețea vastă care a comis furturi din 76 de magazine de bricolaj. Prejudiciul la care se ridică cele furate este de aproximativ 1 milion de euro. Alți doi români din aceeași rețea au fost deja arestați în flagrant delict în Belgia, conform procurorul francez Etienne Manteaux. “Majoritatea şi-au recunoscut faptele”, adică furtul a circa “1.600 de maşini-unelte şi de utilaje mecanizate” în mai multe departamente franceze, a declarat Manteaux.