Cel mai corupt funcționar ”le dă clasă” românilor: cum a furat 1700 de case și terenuri

Cel mai corupt funcționar ”le dă clasă” românilor: cum a furat 1700 de case și terenuri

În cazul în care credeai că înalții funcționari români fac o treabă foarte bună în a se îmbogăți din bani publici, vei fi uimit de povestea unui om atât de ”eficient”, încât a prejudiciat statul de 1700 de case și terenuri.

Aceasta este povestea lui Alexandr Postrigan, un înalt funcționar rus și șeful districtului administrativ Klinski din regiunea Moscovei. Practic, are o funcție echivalentă cu cea a unui prefect de la noi. El este acuzat că a delapidat aproape 2000 de proprietăți imobiliare și bunuri. Pentru a-și atinge scopul, a trecut în proprietatea sa și a rudelor sale o serie de imobile și terenuri care aparțineau anterior statului rus.

Cazul lui a făcut subiectul unei anchete, iar lista prejudiciului include aproximativ 1700 de clădiri și terenuri. La acestea se adaugă patru mașini și o sumă ”modică” de bani cash, aproximativ 77 de milioane de dolari.

Postrigan a condus districtul Klinski între 1992 şi 2014. Acum un an a fost sub urmărire penală fiind acuzat de abuz un serviciu în cazul aprobării unui proiect imobiliar, dar odată demarată ancheta, procurorii au descoperit dimensiunile uriaşe ale fraudei, scrie RBC. Nu a durat mult până când a fost supranumit de presa rusă ca fiind ”cel mai corupt funcționar din lume”.

Printre abilitățile spectaculoase ale bărbatului din imaginea de mai sus, se numără performanța de a fi trecut pe numele său și a nu mai puțin de 25 de rude din anturaj o serie de proprietăți mai mult sau mai puțin obișnuite. Toate au aparținut în prealabil statului rus. Lista include un mall, o clinică de pediatrie, 2 grădinițe, întregul centru istoric al unui orășel de provincie, o piață întreagă și un cinematograf. Cu banii generați din afaceri ilegale și-a însușit terenuri și dincolo de hotarele Rusiei. Ca referință de amploarea pagubelor, rechizitoriul procurorilor are nu mai puțin de 150 de pagini format aproape exclusiv din bunuri puse sub sechestru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI