El este primarul din România cu cea mai mare pensie specială: „Cetățenii mă vor. Am 8 mandate, dar se calculează doar 3”

El este primarul din România cu cea mai mare pensie specială: „Cetățenii mă vor. Am 8 mandate, dar se calculează doar 3”
A avut 8 mandate de primar

Un primar din România încasează cea mai mare pensie specială. Cum a reușit edilul să câștige atât de mulți bani? Politicianul spune că oamenii nu vor ca el să iasă la pensie, ci să fie în continuare primar. Edilul e de părere că pensia specială este un fel de reparație morală pentru primarii care au parte de indemnizații, nu salariu și nu au parte de indexările în vechime, așa că totul este corect, din punctul lui de vedere.

Am fost păgubit de sporul de vechime”

Gheorghiță Botârcă este primar în Topoloveni și câștigă o avere din pensia specială. El spune că cetățenii îl vor edil, nu pensionar. Ce spune primarul? Ei bine, el se plânge că primește o indemnizație și că din această cauză nu îi este calculat sporul de vechime. El a avut opt mandate, dar i s-au calculat doar trei, motiv pentru care are de pierdut.

„Pentru a intra în posesia acestei pensii trebuie formulate, de către cei care au vârsta necesară sau nu se mai află în funcție, o cerere către consiliul județean.

Aceasta trebuie aprobată, fiindcă e plătita din bugetul local. Nu sunt cel mai nimerit dintre cazurile ce pot fi date exemplu, mai bine s-ar gândi legiuitorii să stabilească nu indemnizația primarului, ci salariul primarului.

Din 22 decembrie, de când sunt primar la Topoloveni, am primit aceasta indemnizație. Nu am mai beneficiat de spor de vechime. Am fost păgubit de sporul de vechime, tot ar fi o pagubă în bugetul meu.

Nu se vor acorda pensii speciale de primar decât pentru maximum trei mandate. Acum seînmulțește 1.550 cu 3, deci cam 4.500 de lei, pensie specială de primar.

Eu am 8 mandate, dar pierd, căci se acordă doar pentru 3. Acum, indemnizația mea de primar este de 5.300 de lei.

Cred că aceștia sunt banii localnicilor pentru că ei mă vor primar, nu pensnionar, chiar dacă, am 43 de ani de muncă”, a declarat la Realitatea PLUS, primarul din Topoloveni.

Ce avere are edilul

Primarul din Topoloveni este cel mai longeviv primar de oraș din județie, fiind în funcție din 1989. Declarația lui de avere din 2015 spunea că acesta are 23 de terenuri, ale căror suprafață se ridică la 83,6 hectare.

El deține un tractor Masey, un Suzuki Vitara și un Fiat Punto, iar valoarea conturilor în bănci era, în 2014, de 276.516.

Din indemnizaţia de primar el a obţinut 77.190 lei, din chirii a făcut 20.681 lei, iar veniturile din pensii au fost 7.615 lei, iar din exploataţii agricole 81.880 lei, acum 6 ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI