Greșeala făcută de hoțul care a jefuit banca din Sectorul 2. Poliția îl va prinde imediat

Greșeala făcută de hoțul care a jefuit banca din Sectorul 2. Poliția îl va prinde imediat

După Revoluția din 1989 au fost din ce în ce mai multe cazuri de jafuri din bănci și nu numai. Unele dintre ele au devenit de notorietate. Dar nu putem spune același lucru și despre recentul jaf din sectorul 2 al Capitalei.

Jaful de lângă sediul Poliției Române

În cursul acestei dimineți în sectorul 2 al Capitalei,  a avut loc un jaf la un sediu de bancă. Hoțul ar fi reușit să dispară de la fața locului ceu cel puțin 10.000 de lei. Anchetatorii spun că individul ar fi reușit să se facă nevăzut până ca angajații băncii să apese butonul de panică.

Întregul jaf a fost surprins și de camerele de luat vederi din incinta băncii. Pe filmări, apărute în spațiul public, se poate observa cum un indivind cu cagulă, mască de protecție și cohelari îi înmânează un bilet uneia dintre angajatele băncii.

Jaful de la banca de lângă sediul Poliției Române
Mesajul lăsat de ho, în timpul jafului,ț casierei din bancă sursa (Sursa foto: Libertatea)

Conform anchetatorilor pe biletul respectiv scria: ”Ai 10 secunde să scoți toți banii din sertar… dacă te conformezi ajungi acasă cu bine. Dacă faci un pas greșit te tai.” Angajata băncii se conformează și scoate toți banii din sertarele de la ghieșu și-i dă hoțului care apoi se face nevăzut, până să apuce respectiva angajată să apese butonul de panică.

Greșeala hoțului din jaful din sectorul 2

Banca se află în sectorul 2 al Capitalei, numai că hoțul nu și-a dat seama că se afla lângă sediul Poliției Române. Organele de poliție au intervenit imediat după apăsarea butonului de panică, iar materialul filmat a și fost procesat de anchetatori. Poliția a emis un comunicat prin care se anunță jaful și demararea anchetei.

”Comunicat Poliția Capitalei:

Amenințarea a fost realizată prin intermediul unui înscris. (….) Cercetările au fost preluate de Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei, în vederea identificării bărbatului și recuperării prejudiciului”, a mai transmis Poliția Capitalei.

Un alt jaf la un magazin de bijuterii

Se pare că Poliția Capitalei a mai avut parte de un astfel de eveniment, un jaf, dar de data asta la un magazin de bijuterii. Jaful ar fi avut loc pe 14 noiembrie, în sectorul 3 al Capitalei. Conform comunicatului în urma jafului, paguba se ridică la peste 45.000 de lei. Tentativa de jaf ar fi fost săvârșită de doi minori şi un bărbat de 30 de ani.

”La data de 14 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 1 au fost sesizaţi prin intermediul 112 de către un bărbat. Este vorba un proprietar al unui magazin de bijuterii. Proprietarul a sunat cu privire la faptul că în jurul orei 15.00, un tânăr necunoscut a pătruns în magazinul menţionat, având asupra sa o armă.

În urma investigaţiilor efectuate a rezultat  că cel în cauză ar fi săvârşit mai multe infracţiuni de furt pe raza Secţiei 10 Poliţie, fiind căutat de această subunitate de poliţie.

Acesta ar fi pătruns într-un magazin, purtând mască chirurgicală şi şapcă şi ar fi sustras mai multe bijuterii. S-a stabilit ulterior că lipsesc 198 grame de aur, prejudiciul fiind estimat la peste 45.000 de lei.”, spune Poliția Capitalei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI