13 mai 2020 | 19:50

Efectele pandemiei se resimt puternic la Vatican! „Cu siguranță avem ani grei înaintea noastră“. Ce măsuri speciale s-au luat imediat

Știri generale
Efectele pandemiei se resimt puternic la Vatican! „Cu siguranță avem ani grei înaintea noastră“. Ce măsuri speciale s-au luat imediat

De criză nu scapă nici sfinții! Vaticanul se confruntă cu probleme de ordin financiar din cauza crizei provocate de pandemia de COVID-19, visteria sa fiind, pe zi ce trece, mai goală. Papalitatea se află într-o situație delicată, întrucât toate activitățile generatoare de venit au fost suspendate. Papa Francisc îndeamnă la cumpătare, deoarece nu-și dorește să concedieze personal pentru a readuce balanța în echilibru.

Visteria Vaticanului, tot mai goală

Din cauza pandemiei de coronavirus, Papa Francisc, actualul reprezentant al Bisericii Catolice, a fost obligat să amâne o campanie anuală de strângere de fonduri de la catolicii din întreaga lume, în contextul în care Vaticanul se confruntă cu deficitul bugetar.

Criza mondială a afectat puternic finanțele micului stat care reprezintă inima catolicismului, astfel că oficialii s-au văzut nevoiți să apeleze la fondul de rezervă. De parcă nu ar fi venit și așa cu destule probleme, criza „a somat“ și închiderea muzeelor și suspendarea activităților cu turiștii, care aduceau 100 de milioane de dolari.

„Vă rog să luaţi în considerare studierea tuturor măsurilor necesare pentru protecţia economică a Sfântului Scaun şi să treceţi la implementarea acestora cât mai curând posibil“, îi scria Papa Francisc şefului Consiliului de supraveghere finaciară a Vaticanului.

Reuniune de urgență. „Avem ani grei înaintea noastră“

La sfârșitul lunii martie, administratorii Vaticanului au organizat o reuniune de urgenţă în care s-a dispus îngheţarea promoţiilor, angajărilor şi interzicerea orelor suplimentare.

Papa Francisc șo Vaticanul au probleme cu banii din cauza pandemiei

Papa Francisc șo Vaticanul au probleme cu banii din cauza pandemiei

Deciziile luate pentru tot restul anului 2020 au ca scop „atenuarea, cel puţin pe termen scurt, a impactului economic grav… şi evitarea măsurilor drastice ulterioare“.

În ceea ce-l privește pe Papa Francisc, al 266-lea episcop al Romei, acesta este de acord cu toate restricțiile impuse, mai puțin cu concedierea personalului, potrivit unei scrisori transmise șefilor de departamente.

„Cu siguranţă avem ani grei înaintea noastră“, a declarat, astăzi, părintele Juan Antonio Guerrero, noul şef al Secretariatului pentru economie al Vaticanului.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Rețeta Jasmilei pentru ciocolata Dubai. Care este marele secret
EVZ.ro
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Spynews
Cod Rutier 2024. Închisoare 7 ani. E strict interzis când te oprește Poliția în trafic
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
Răsturnare de situație în ALEGERILE PREZIDENȚIALE din SUA! CINE VA FI PREȘEDINTE
Mediaflux
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ea este tânăra care colecționează păpuși bântuite. Ce experiențe a trăit cu aceste obiecte care pe alții îi înspăimântă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro