Eduard Novak, apostrofat dur de mama unui înotător medaliat: „Acest ministru obscur nu merită decât ocolit”

Eduard Novak, apostrofat dur de mama unui înotător medaliat: „Acest ministru obscur nu merită decât ocolit”
Eduard Novak, criticat de mama unui sportiv

Robert Glință este unul dintre înotătorii de top din România. Recent, Irina Angelica Glință, mama sportivului în vârstă de 25 de ani, l-a criticat dur pe ministrul Sportului, Eduard Novak.

Ministrul Sportului, criticat de mama lui Robert Glință

Robert Glință a reușit să facă performanță și a avut două clasări meritorii la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta, acolo unde a reușit să ocupe locul 5 la proba de 50 de metri și locul 8 în proba de 100 de metri.

Ministrul Sportului i-a felicitat pe Robert și pe David Popovici pentru rezultatele obținute. Cu toate acestea, președintele asociației Junior Sport, Beatrice Mercado, este de părere că Eduard Novak a avut un comportament nedemn în momentul revenirii celor doi sportivi.

Beatrice a remarcat că ministrul nu a pomenit niciodată numele lui Robert Glință. Aceasta a postat o scrisoare deschisă pe contul de Facebook, iar mama sportivului, Irina Angelica Glință, a venit cu o replică dură.

„La atât de multe materii au picat examenul oficialii MTS, în episodul acestei primiri la aeroport, încât pur și simplu mă dezic de ei! Nu mă reprezintă! Ei nu sunt România și poporul român!

Dumnealui, acest ministru obscur și total nepregătit, nu merită decât ocolit – cum ocolești chestia aia care stă în drum și te-ar putea accidenta sau murdări. Nici energia, nici timpul și nici vorbele mele nu merită irosite pentru a-i comenta prestația năroadă etalată cu acest prilej”, a comentat Irina Angelica Glință.

Eduard Novak, cec de 200.000 de euro pentru David Popovici

Ministrul Sportului i-a înmânat lui David Popovici un trofeu și un cec în valoare de 200.000 de euro, iar cei doi s-au fotografiat împreună în fața celor prezenți.

Sportivul ținea trofeul în mâna dreaptă și cecul în mâna stânga, momentul în care Eduard Novak a vrut să bată palma cu el. Derutat, David Popovici a dat din umeri si a zâmbit, neștiind cum să răspundă la gestul ministrului.

Momentul a stârnit zâmbete la Salonul Oficial al Aeroportului Internațional Henri Coandă, acolo unde a avut loc evenimentul. Ulterior, David a lăsat cecul din mână și a bătut palma cu ministrul.

„Acesta este doar începutul. Are 17 ani şi are încă foarte mulţi ani înainte să câştige foarte multe campionate şi Jocuri Olimpice. Însă cu siguranţă talentul nu este de ajuns. David, prin munca sa, disciplina sa, mentalitatea lejeră de adolescent profesionist a arătat cum trebuie să fie un sportiv profesionist. El este modelul, el trebuie urmat. Suntem în stare să fim ca David. El este modelul şi va motiva toată ţara. Noi suntem datori să construim bazine, să ajutăm acest sport, să reuşim să avem foarte mulţi campioni. Avem un diamant în România şi nu uitaţi acest lucru!”, a declarat ministrul Eduard Novak, care i-a înmânat campionului un trofeu şi un cec de 200.000 de euro din partea Guvernului României.

Citește și: David Popovici, la un pas să fie accidentat de premierul Nicolae Ciucă. Ce s-a întâmplat VIDEO