David Popovici, la un pas să fie accidentat de premierul Nicolae Ciucă. Ce s-a întâmplat VIDEO

David Popovici, la un pas să fie accidentat de premierul Nicolae Ciucă. Ce s-a întâmplat VIDEO
David Popovici a fost felicitat, luni, de prim-ministrul Nicolae Ciucă pentru cele două titluri mondiale obținute la seniori

David Popovici, la un pas să fie accidentat de premierul Nicolae Ciucă. Dublul campion mondial la natație s-a întors în țară fiind întâmpint ca un adevărat erou. Adolescentul de 17 ani a primit și atenția sporită a autorităților, guvernul României premiindu-l cu 200.000 de euro pentru performanța sa. David Popovici a fost primit, luni, de premierul Nicolae Ciucă, șeful executivului fiind aproape să îi provoace o problemă fizică înotătorului.

David Popovici, la un pas să fie accidentat de premierul Nicolae Ciucă

David Popovici, la un pas să fie accidentat de premierul Nicolae Ciucă. Înotătorul de 17 ani a devenit noul „rege al natației”, dar și eroul actual al sportului românesc după ce a câștigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale de seniori de la Budapesta.

Dublul campion mondial a fost întâmpinat cu covorul roșu revenirea în țară. Cu această ocazie, el a primit, în mod simbolic, un cec uriaș cu suma de 200.000 de euro din partea guvernului. Ministrul Sportului, Eduard Novak i-a înmânat în primă fază un trofeu creat expres pentru tânărul David Popovici.

Ulterior a venit și momentul înmânării cecului de 200.000 de euro. Momentul, văzut de o țară întreagă, a fost cel puțin comic, având în vedere că David ținea în mână și trofeul și cecul. Când ministrul Novak îi întinde mâna pentru a da noroc cu el, David a fost nevoit să renunțe la cecul oferit.

Ce s-a întâmplat

David Popovici a fost primit, luni, și de prim-ministrul României, Nicolae Ciucă. La întâlnire au mai fost prezenți tatăl sportivului, Mihai Popovici, antrenorul Adrian Rădulescu, Camelia Potec, președintele FR de Natație, dar și Gică Popescu, consilierul onorific al primului ministru.

Întâlnirea cu David Popovici l-a entuziasmat așa de mult pe Nicolae Ciucă, încât premierul era să-l accidenteze pe dublul campion mondial. Prim-ministrul i-a strâns și scuturat mâna în mod repetat, vreme de zeci de secunde, de parcă nu i-ar mai fi dat drumul. David, după cum se vede și în filmarea momentului, și-a masat mâna dreaptă după ce a scăpat din strânsoarea politicianului.

„M-am bucurat să îi strâng mâna”

„M-am bucurat să îi strâng mâna şi să îl felicit personal pe David Popovici, tânărul sportiv care ne-a făcut pe toţi mândri. L-am sfătuit să rămână acelaşi om cu obiectivele sale, cu disponibilitate la eforturi pentru că drumul lui va fi de acum înainte mai lung şi mai greu. Seriozitatea, dorinţa de a performa, dedicarea, dar şi pasiunea pentru sport reprezintă un model de urmat pentru tânăra generaţie, care are nevoie de astfel de exemple pentru a avea deplină încredere în viitor.

David Popovici este purtătorul de stindard al acestei generaţii şi sunt convins că prin rezultatele extraordinare, performanţa obţinută se va produce un declic în sportul românesc”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă, conform site-ului guvernului gov.ro.

De asemenea, prim-ministrul a transmis mulțumiri și aprecieri antrenorilor și părinților, care au ghidat și susținut cariera tânărului sportiv. După cele două medalii de aur, David Popovici a primit 1 milion de lei de la Guvern, din fondul de rezervă.De asemenea, președintele Klaus Iohannis a decis să îl decoreze pe David cu cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.

Sursa foto: Facebook/Guvernul României