10 feb. 2022 | 16:31

Edi Iordănescu, misiune dificilă ca selecționer al României. Ce loc ocupă naționala în clasamentul FIFA

Sport
Edi Iordănescu, misiune dificilă ca selecționer al României. Ce loc ocupă naționala în clasamentul FIFA
Edi Iordănescu va debuta pe banca naționalei în două partide amicale din luna martie contra Greciei și Israelului

Edi Iordănescu, misiune dificilă ca selecționer al României. Tehnicianul de 43 de ani preia o națională care nu a mai înregistrat un succes major de multă vreme. Ratările succesive ale calificărilor la Cupa Mondială și Euro s-au reflectat și în poziția ocupată de tricolori în ierarhia întocmită de FIFA. Cu toate acestea, elevii lui Edi Iordănescu dețin cel mai bun loc dintre formațiile cu care vor juca în grupa din Liga Națiunilor.

Edi Iordănescu, misiune dificilă ca selecționer al României

Edi Iordănescu, misiune dificilă ca selecționer al României. S-a tras cortina de mult peste naționala generației lui Gică Hagi care reușea performanța de a fi printre primele 10 în ierarhiile FIFA de acum 25-30 de ani. Generațiile de astăzi încă se luptă să găsească drumul spre o calificare la Cupa Mondială sau la Euro.

Pentru Edi Iordănescu, de altfel, comparația cu trecutul este nocivă ca presiune pusă pe internaționalii români de astăzi.

„Există două tipuri de presiune. Una constructivă și una distructivă. Eu am folosit-o pe prima. Cred că există una distructivă totuși aici, care înconjoară de foarte mult timp echipa și anume paralela cu trecutul. Cădem în capcana asta și cred că nu producem decât rău făcând comparații.

Punem o presiune artificială total distructivă. Am resimțit-o deja cu jucătorii. Nu o suportă și nu digeră aceste comparații. Eu cred în ei și de asta am venit! Cred cu tărie că ne putem crește nivelul, plafonul este încă sus, cred că avem o marjă importantă de progres. Trebuie să ne strângem cu toții și să luptăm împreună. Dacă punem presiune, comparăm și suntem negativi, nu vor da niciodată cât pot să dea cu adevărat”, a spus Edi Iordănescu în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” de la gsp.ro.

Ce loc ocupă naționala în clasamentul FIFA

Edi Iordănescu preia o națională care a ajuns pe locul 47 în clasamentul dat publicității de FIFA. Cu 3 locuri mai jos decât în luna decembrie. Țări precum Slovacia, Ecuador sau Algeria au depășit echipa națională a României, care are acum 1453,18 puncte. Prima treaptă a ierarhiei este în continuare deținută de Belgia, echipă cu 1828,45 de puncte. Brazilia este pe locul secund, cu 1823,42 de puncte, iar podiumul este completat de Franța, care are 1786,15 de puncte.

Cu toate acestea, elevii lui Edi Iordănescu ocupă cel mai bun loc dintre formațiile cu care se vor confrunta în grupa din Liga Națiunilor. Deci, pe hârtie, este favorită la câștigarea acestei grupe. Selecționata Finlandei este pe poziția 57, Bosnia se clasează două locuri mai jos, pe 59, iar Muntenegru este pe locul 72. Echipa națională va disputa în luna iunie și în luna septembrie partidele din Liga Națiunilor, în compania celor trei reprezentative.

Edi Iordănescu va debuta pe banca tehnică a naționalei, în martie, cu ocazia a două partide amicale.  Tricolorii se vor duela pe 25 martie în Ghencea, cu Grecia, echipă ce se află pe locul 55 în clasamentul întocmit de FIFA. Patru zile mai târziu, România își va testa forțele în fața Israelului, partidă ce se va juca la Netanya. Israel se află în acest moment pe locul 77 în ierarhia FIFA.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Animalul rar care trăiește doar în România. E considerat un miracol al naturii și face parte dintr-o specie preistorică
Click.ro
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Regele Charles, dispus să se retragă. Anunțul e pregătit
EVZ.ro
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews
Amendă de 1.000 de lei pentru proprietarii de mașini. Vecinii te pot reclama. Este interzis pe spațiul public
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
CÂȚI ANI de MUNCĂ ÎȚI TREBUIE! PENTRU o PENSIE DECENTĂ
Mediaflux
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce părere are Bianca Drăgușanu despre Selina, iubita lui Victor Slav. Cum se înțeleg cele două: „Nu are de ce să-mi fie frică”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro