16 nov. 2022 | 15:40

Edi Iordănescu, criticat pentru selecția de la meciurile amicale cu Slovenia și Moldova. Cum a răspuns selecționerul echipei naționale

Știri generale
Edi Iordănescu, criticat pentru selecția de la meciurile amicale cu Slovenia și Moldova. Cum a răspuns selecționerul echipei naționale

Edi Iordănescu a fost reconfirmat în funcție, chiar și după dezastrul din Liga Națiunilor, și termină anul cu partidele amicale cu Slovenia și Moldova. Selecționerul a fost din nou criticat pentru modul în care a făcut selecția, dar a mutat discuția spre preliminariile Campionatului European de Fotbal și a promis că va pleca, dacă nu califică echipa.

Edi Iordănescu, răspunsuri pentru cei care l-au criticat

Naționala României se pregătește de ultimele două partide din acest an: cu Slovenia, joi, 17 noiembrie, de la ora 18:30, pe ”Cluj Arena” și contra Moldovei, duminică, 20 noiembrie, ora 20:30, la Chișinău. Pentru Edi Iordănescu este bun prilej să testeze jucătorii pe care îi are în vedere pentru campania de calificare la EURO 2024. Selecționerul a avut probleme după ce a anunțat lotul.

„Nu mă hazardez să comentez, fiecare are rolul și rostul lui. Agenții au rol să-și promoveze jucătorii, fiecare își apără interesul, conducătorii trebuie să conducă, analiștii trebuie să analizeze, iar selecționerul trebuie să-și asume selecția și obiectivele”, a declarat selecționerul.

Edi Iordănescu promite că pleacă de la națională dacă ratează calificarea la EURO 2024

Edi Iordănescu nu este pe placul fanilor, care i-au reproșat rezultatele slabe de la echipa națională. Oficialii Federației Române de Fotbal nu au ținut cont de rezultatele din Liga Națiunilor și i-au oferit un nou contract.

„Eu am zis că obiectivul nostru este calificarea la Euro și dacă nu va fi așa, atunci voi plăti cu funcția. Respect orice părere, dar mi-aș dori mai mult sprijin, iar părerile avizate să fie echilibrate și obiective.

Trebuie să avem posturi echilibrate, posturi acoperite și am adus jucători și foarte tineri acolo unde nu am putut aduce fotbaliștii cu ștate vechi, dar analizăm toți jucătorii care pot intra în circuitul naționalei”, a mai spus Edi Iordănescu.

Lotul României pentru meciurile cu Slovenia și cu Moldova
PORTARI: Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0), Mihai Popa (FC Voluntari, 0/0)

FUNDAȘI: Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Alexandru Pantea (FCSB, 0/0), Adrian Rus (Pisa | Italia, 16/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 23/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 13/0), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 1/0), Bogdan Vătăjelu (Universitatea Craiova, 1/0), Raul Opruț (Hermannstadt, 0/0)

MIJLOCAȘI: Darius Olaru (FCSB, 7/0), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 7/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 8/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 43/2), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 26/3), Andrei Cordea (FCSB, 4/0), Olimpiu Moruțan (Pisa | Italia, 3/0), Antonio Sefer (FC Rapid 1923, 0/0), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 3/0), Claudiu Petrila (CFR Cluj, 0/0), Marius Ștefănescu (Sepsi, 3/0)

ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa | Italia, 32/10), Daniel Paraschiv (Hermannstadt, 0/0)

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Capital.ro
"Aşa ai un ban în plus în buzunar. Îţi scoţi chiar şi de două ori banii" | Investiţia care devine tot mai profitabilă pentru români
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANAF face CONTROALE în BLOCURI! PROPRIETARII de apartamente sunt VERIFICAȚI
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro