Eclipsa de lună, 10 ianuarie 2020 – LIVE. Cum poți să vezi mai bine acest fenomen astronomic

Eclipsa de lună, 10 ianuarie LIVE

Românii se pot delecta în această seară niște imagini deosebite. Azi, 10 ianuarie, va avea loc prima eclipsă de Lună din anul curent. La ce oră trebuie să te uiți pe cer ca să o poți vedea?

Eclipsă de lună, 10 ianuarie 2020 – LIVE

Azi, 10 ianuarie, va avea loc prima eclipsă de Lună prin penumbră din anul curent. Aceasta va putea fi văzută inclusiv în România. Eclipsa se produce atunci când Luna, Soarele și Pământul se aliniază. În acest context, satelitul natural al Terrei intră în umbra planetei noastre. Atunci când Luna trece prin penumbră are loc o eclipsă de Lună. Fenomanul nu produce schimbări majore asupra astrului, suprafața ei căpătând o nunață gălbuie. Eclipsa va dura 4 ore și 4 minute, conform specialiștilor de la Observatorul Astronomic Amiral „Vasile Urseanu”. În România, ora la care va putea fi văzută este 19:08, dar la început nu vor putea fi sesizate schimbări ale astrului. Faza maximă unde se poate vedea aproape în totalitate în penumbra Pământului este la orele 21:10.

Fazele eclipsei de Lună prin Penumbră, pe ore:

  • 19:08 – începutul eclipsei, intrarea în penumbră
  • 21:10 – maximul eclipsei (circa 90% din suprafaţa Lunii va fi acoperită de penumbra Pământului)
  • 23:12 – ieşirea din penumbră (sfârşitul eclipsei)

„Veți observa că acolo unde sunt oportunitățile, acolo sunt și cele mai mari teste. Anul acesta este cel al seriozității, responsabilității și al asumării. Sau, și mai bine zis, unul în care jumătățile de măsură nu își vor găsi locul”
Daniela Simulescu, Astrologul DCNews

https://www.youtube.com/watch?v=xo2Qzo7Tauc

Luna este afectată de Mercur, Saturn, Pluto și Ceres

Din punct de vedere astrologic, eclipsa de Lună este afectată depozițiile lui Mercur, Saturn, Pluto și Ceres. „Eclipsa lunară din fața asteroidului Ceres creează o tensiune între nevoia părinților de a părăsi casa pentru a le asigura copiilor și dorința lor maternă de a rămâne acasă și de a avea grijă de copiii lor. În timp ce Luna guvernează maternitatea, unde mama rămâne acasă, Ceres guvernează maternitatea modernă care favorizeaza mamele muncitoare și mamele singure”, arată cespunastrele.ro

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI