Echipa care luptă din răsputeri să îl ia pe Adi Mutu. Ce se chinuie să facă, în prezent

Echipa care luptă din răsputeri să îl ia pe Adi Mutu. Ce se chinuie să facă, în prezent
Adrian Mutu a debutat pe banca echipei naționale U21 învingând Finlanda cu scorul de 1-3.

După eliminarea de la Campionatele Europene U21, Adi Mutu nu și-a mai prelungit contractul cu FRF. Președintele Federației, Răzvan Burleanu, anunța că deocamdată nu s-a decis nimic, dar se va lua o decizie. Deși preferat încă la Naționala U21, Adi Mutu este în căutare de noi provocări.

Adi Mutu și performanțele la Naționala U21

După spectaculoasele realizări avute de Mirel Rădoi la Naționala U21, acesta pleca la cârma Naționalei mari. Adi Mutu, spre surprindrea multora, prelua echipa având ca obiectiv calificarea la CE 2021 U21.

Adi Mutu a debutat pe banca echipei naționale U21 învingând Finlanda cu scorul de 1-3. Din păcate avea să fie eliminat din competiția desfășurată în Ungaria. Cu toate astea președintele FRF, Răzvan Burleanu, declara că și-ar dori ca Adi Mutu să continue ceea ce a început.

Deși cu contractul expirat, este posibilă o reînnoire a acestuia și să rămână pentru încă un sezon de calificări ca antrenor. Ca orice antrenor tânăr, Adi Mutu își dorește performanță și afirmare. Cu alte cuvinte este în căutarea unor noi provocări, chiar dacă ar însemna să preia un club, în România, sau chiar în străinătate.

”Briliantul” dorit de o echipă din România

În 2014 ”Briliantul” renunța la echipa franceză AC Ajaccio, și semna cu celebra echipă Petrolul Ploiești pentru un an și jumătate. Momentul avea să fie desfășurat în fața a peste 10.000 de oameni. De atunci, retras ca și fotbalist, ”Briliantul” s-a perfecționat ca antrenor. De curând și-a luat și licența Pro în antrenorat.

Conform colegilor de la Playsport.ro, exact echipa la care și-a încheiat cariera de fotbalist, Petrolul Ploiești, este interesată de serviciile sale ca antrenor. Acceptarea acestui post ar putea fi exact provocarea de care vorbea Adi Mutu la ”Marius Tucă Show” recent.

Acum nu se știe dacă Mutu va accepta oferta, având în vedere că Petrolul a pierdut și sezonul acesta promovarea. Dar există șanse ca oferta să fie una consistentă, având în vedere că Primăria Ploiești va prelua clubul după ce Veolia, unul din sponsori, și-a anunțat retragerea de la echipă ca și susținător. Cu toate acestea compania franceză nu face pasul înapoi definitiv, ci va rămâne doar ca sponsor al echipei din Ploiești.

Nu i s-a făcut încă o ofertă oficială lui Mutu, dar Playsport.ro spune că pe lista scurtă mai apar și alte nume celebre. Ar fi vorba de Cristi Chivu, dar și fostul jucător al Petrolului Adrian Ursea, acum antrenor în Franța.

Rămâne să vedem dacă va exista sau nu o ofertă reală din partea Petrolului către actualul antrenor al Naționalei U21.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI