Ecaterina Andronescu anunță noi schimbări la bacalaureat. În ce se vor transforma unele licee din România

Ecaterina Andronescu anunță noi schimbări la bacalaureat

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, anunță noi schimbări la bacalaureat. Oficialul a menționat că Ministerul Educației va regândi subiectele examenului maturității. O nouă lege a educației va fi lansată în dezbatere. În ce se vor transforma unele licee din România și ce presupune schimbarea anunțată?

Ecaterina Andronescu anunță noi schimbări la bacalureat

Ecaterina Andronescu a informat că Ministerul Educației va regândi subiectele de la bacalaureatul viitor și a vorbit despre testele grilă. Ministrul a evitat să spună dacă subiectele de la examenele următoare vor fi 100% grilă ori doar parțial. În cadrul unei conferințe ce a avut loc la sediul Ministerului Educației, Andronescu a mai anunțat că este pregătită o nouă lege a educației, care va avea 3 legi, anume: legea învățământului preuniversitar, legea învățământului universitar și statutul cadrului didactic.

Ecaterina Andronescu anunță noi schimbări la bacalaureat. În ce se vor transforma unele licee din România
Nu e exclus ca unele școli să se transforme în unele profesionale

Oficialul a menționat că va supune curând cele trei legi dezbaterii publice, reunite sub forma unui ”cod”, pentru ca în toamnă să fie gata de supus spre Parlament în dezbatere. Totodată, ministrul a spus că: „în viitoarea lege extindem autonomia și la nivelul inspectoratelor școlare, dar și la nivelul școlilor. Colegiile centenare și colegiile pedagogice – trebuie să extindem această autonomie care astăzi există în universități, cu autonomie profesională a dascălilor”.

Anunțul zilei a fost reprezentat de transformarea liceelor. Ecaterina Andronescu a anunțat că sunt 27 de licee care au avut pe media celor 6 ani rata de promovare între 0 și 5%, ”ceea ce este inacceptabil”. În final, oficialul a asigurat că situația va fi analizată și că „nu exclud ca aceste licee să se transforme în școli profesionale”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI