Ecaterina Andronescu anunță noi schimbări la bacalaureat. În ce se vor transforma unele licee din România

Autor: Alexandra Chivu - 16:19, 18 iul. 2019
Ecaterina Andronescu anunță noi schimbări la bacalaureat

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, anunță noi schimbări la bacalaureat. Oficialul a menționat că Ministerul Educației va regândi subiectele examenului maturității. O nouă lege a educației va fi lansată în dezbatere. În ce se vor transforma unele licee din România și ce presupune schimbarea anunțată?

Ecaterina Andronescu anunță noi schimbări la bacalureat

Ecaterina Andronescu a informat că Ministerul Educației va regândi subiectele de la bacalaureatul viitor și a vorbit despre testele grilă. Ministrul a evitat să spună dacă subiectele de la examenele următoare vor fi 100% grilă ori doar parțial. În cadrul unei conferințe ce a avut loc la sediul Ministerului Educației, Andronescu a mai anunțat că este pregătită o nouă lege a educației, care va avea 3 legi, anume: legea învățământului preuniversitar, legea învățământului universitar și statutul cadrului didactic.

Ecaterina Andronescu anunță noi schimbări la bacalaureat. În ce se vor transforma unele licee din România
Nu e exclus ca unele școli să se transforme în unele profesionale

Oficialul a menționat că va supune curând cele trei legi dezbaterii publice, reunite sub forma unui ”cod”, pentru ca în toamnă să fie gata de supus spre Parlament în dezbatere. Totodată, ministrul a spus că: „în viitoarea lege extindem autonomia și la nivelul inspectoratelor școlare, dar și la nivelul școlilor. Colegiile centenare și colegiile pedagogice – trebuie să extindem această autonomie care astăzi există în universități, cu autonomie profesională a dascălilor”.

Anunțul zilei a fost reprezentat de transformarea liceelor. Ecaterina Andronescu a anunțat că sunt 27 de licee care au avut pe media celor 6 ani rata de promovare între 0 și 5%, ”ceea ce este inacceptabil”. În final, oficialul a asigurat că situația va fi analizată și că „nu exclud ca aceste licee să se transforme în școli profesionale”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI