Gafă a ministrului Ecaterina Andronescu: cum s-a exprimat șefa de la Educație

Gafă a ministrului Ecaterina Andronescu: cum s-a exprimat șefa de la Educație

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a comis o gafă în timpul unui discurs susținut la Bruxelles, pe tema Reuniunii Consiliului Educației.

Ministrul Educației a participat, miercuri, la Reuniunea Consiliului Educație. La finalul evenimentului a fost organizată și o conferință de presă la care a luat cuvântul și reprezentanta României.

În prezența comisarului european Tibor Navracsics și a colegului său de Guvern, ministrul Bogdan Matei, Ecaterina Andronescu a comis, însă, o gafă de proporții. Discursul a început cu o greșeală pe care ministrul Educației a încercat să o corecteze imediat.

Dar această gafă nu a trecut neobservată.

Ce gafă a comis ministrul Educației, Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu a vorbit, la începutul discursului său, despre o conferință organizată la București de către UNICEF, în perioada 6-7 mai 1919. Numai că acel eveniment la care făcea referire ministrul avusese loc pe 6-7 mai 2019.

Adică…în urmă cu câteva zile și nu în urmă cu 100 de ani, așa cum a spus ministrul Educației.

Ecaterina Andronescu a amintit apoi despre s-a discutat la Bruxelles în legătură cu viitorul Europei.

”Următorul punct pe agendă va fi dezbaterea privind construirea viitorului Europei, cum poate educația să contribuie la creșterea coeziunii și la întărirea în toate țările a Uniunii Europene, la dezvoltarea acestei atitudini pro Europa, pro Uniunea Europeană. Această atitudine care se formează și prin educație. Și de aceea consider că și în abordarea noastră strategică acest lucru este foarte important, pentru că și pentru România motto-ul a fost coeziunea, o valoare comună europeană. Cum construim coeziunea prin educație mi se pare un subiect extrem de important?”
Ecaterina Andronescu, ministrul Educației