Ea este Diana, polițista care a salvat de la moarte un tânăr de 17 ani

Ea este Diana, polițista care a salvat de la moarte un tânăr de 17 ani

Diana Maftei este eroina Poliției Române, care deși are doar jumătate de an vechime în poliție și-a demonstrat abilitățile profesionale și umane într-o situație care a emoționat o țară întreagă. Polițista din Iași a demonstrat competență, multă tărie de caracter și prezență, atunci când a fost pusă în fața unei situații extrem de dificile.

Diana, agentul de poliție care i-a salvat viața unui băiat de 17 ani

Tânăra a primit un telefon din partea unui cetățean, care cerea ajutor în salvarea unui băiețel de 17 ani, recent „salvat” de la sinucidere, prin spânzurare. Apelul disperat al săteanului a mobilizat imediat organele de poliție care au ajuns la fața locului încercând să salveze viața tânărului. În momentul sosirii acestora, băiatul se afla în stop cardio-respirator și fiecare secundă în plus îi punea în pericol șansele de supraviețuire. Doar Diana Maftei a fost cea care a salvat micuțul de la moarte, efectuându-i imediat masaj cardiac, imperios necesar în astfel de situații critice, înlocuind astfel un paramedic.

România are nevoie de asemenea oameni

Gestul de omenie și profesionalism al polițistei s-a aflat datorită unui coleg mândru de asemenea oameni, care a publicat desfășurarea evenimentelor pe o rețea de socializare. Din cuvintele bărbatului se poate simți toată recunoașterea și admirația pentru un om atât de bun și profesionist: “#Poliţistul zilei este azi, în opinia mea, agent de poliţie Diana Maftei, o poliţistă tânără, din promoţia septembrie 2019. Diana îşi desfăşoară activitatea într-o comună din jud. Iaşi şi azi, aflându-se în patrulare cu colegul său, au fost anunţaţi prin dispecerat despre faptul că un minor dintr-o comună învecinată a încercat să se spânzure, iar un sătean a intervenit în ultimul moment, tăindu-i funia. Adolescentul se zbătea între viaţă şi moarte, intrase în stop cardiac atunci când poliţiştii au ajuns la faţa locului.

Diana a sărit din maşină, începând să facă masaj cardiac băiatului, iar colegul său a chemat ambulanţa. Până la sosirea echipajului medical, cei doi poliţişti au jucat perfect rolul de paramedici. Tânăra mea colegă, cu nici jumătate de an de experienţă, a acţionat eficient, ca la carte, victima fiind deja conştientă la urcarea în ambulanţă. Tânărul a ajuns la spital, dar acum e în afara oricărui pericol. Felicitări, Diana!., potrivit ziaruldeiasi.ro.