Ea e Baba Anujka, cea mai temută asasină a Europei de Est. Ar fi ucis circa 150 de bărbați

Ea e Baba Anujka, cea mai temută asasină a Europei de Est. Ar fi ucis circa 150 de bărbați
Ea e Baba Anujka, cea mai temută asasină a Europei de Est. Ar fi ucis circa 150 de bărbați

Astăzi vom împărtăși cu voi povestea Babei Anujka, asasina care a băgat frica în bărbații din Europa de Est. Născută în România, pe numele de botez Ana Draxin, se crede că această femeie ar fi omorât circa 150 de reprezentanți ai sexului puternic. Mai multe detalii, în paragrafele următoare.

Povestea Babei Anujka, criminala a 150 de bărbați

Baba Anujka (pe numele de botez Ana Draxin) a fost una dintre cele mai de temut criminale din Europa de Est. Născută într-o familie de români, cândva prin 1837, ea a fost fiica unui negustor de vite. Copilăria și-a petrecut-o în Petrovasâla, în Banatul sârbesc.

Când a crescut, Anujka a devenit un reputat vraci al secolului XIX, pentru leacurile pe care le prepara din plante medicinale. Vreme de 50 de ani s-a crezut că femeia a ucis aproape 150 de bărbați prin otrăvire cu „apa magică“ ori cu „poțiuni de dragoste“, așa cum își denumea ea amestecurile otrăvitoare.

Foarte mulți oameni din ținuturile îndepărtate apelau la ea pentru licorile pe care le prepara. Mergea vorba că tratamentele acesteia nu dau greș, astfel că până și aristocraţii veneau la ea pentru tămăduirea micilor neplăceri de zi cu zi. Tocmai acum intervine problema: pentru o sumă rotundă, Baba Anujka pregătea și leacul pentru persoanele care deveneau incomode și trebuiau înlăturate din cale.

„Cel mai cunoscut leac al Babei Anujka era o combinaţie de arsenic, mercur şi seminţe din plante etnobotanice, despre care afirma că rezolvă toate grijile – materiale ori în căsnicie – ale clientului“, notează libertatea.ro.

„În viaţa mea nu am văzut otravă“

O bună ascultătoare a nevoilor celorlalți, femeia îl întreba pe fiecare client cât de gravă este problema ce trebuie soluționată, iar prin asta se referea la greutatea celui ce trebuie eliminat. Astfel, vrăjitoarea știa cum să dozeze ingredientele ca acestea să-și facă efectul.

Baba Anujka ar fi ucis circa 150 de bărbați cu poțiunile ei
Baba Anujka ar fi ucis circa 150 de bărbați cu poțiunile ei

Totodată, Baba Anujka le promitea „pacienților“ că grijile lor vor dispărea în cel mult 8 zile, iar suma pe care o pretindea pentru leacul miraculos din sticluță ajungea la 5.000 de dolari. Mai erau și situații în care vrăjitoarea Banatului oferea leacul în formă diluată, pentru a provoca îmbolnăvirea, iar nu moartea celor care voiau să scape de serviciul militar.

Încă nu se cunoaște exact numărul celor pe care i-a trimis la moarte, iar, de cele mai multe ori, familiile care apelau la ajutorul ei refuzau autopsia, pentru ca otrăvirea să nu poată fi demonstrată.

Baba Anujka a fost arestată în anul 1914, dar a scăpat în lipsă de probe. În schimb, 14 ani mai târziu, când autoritățile i-au putut dovedi implicarea într-un caz de lichidare a unui bărbat, vrăjitoarea a ajuns „la mititica“. Necazul a făcut ca în cazul cu pricina băutura să fi fost preparată de o asistentă a Babei Anujka și pentru că poțiunea nu a fost suficient de puternică victima a apucat să consulte un medic înainte de moarte.

„În viaţa mea nu am văzut otravă. Eu am pregătit doar leacuri, dar acelea erau complet inofensive“, declara vrăjitoarea Banatului în fața tribunalului, potrivit sursei citate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI