E oficial! Negoiță renunță la Dinamo. La cine va ajunge echipa

E oficial! Negoiță renunță la Dinamo. La cine va ajunge echipa
E oficial! Negoiță renunță la Dinamo. La cine va ajunge echipa

Se pare că așteptarea a luat sfârșit. Ionut Negoiță a stabilit toate detaliile pentru vânzarea pachetului majoritar de acțiuni pe care îl deține la clubul din Ștefan cel Mare.

Negoiță renunță la Dinamo. La cine va ajunge echipa

Dinamo va ajunge pe mâna grupului de investiții spaniol condus de Herminio Menendez, Ionuț Negoiță înțelegându-se cu spaniolii pentru preluarea pachetului majoritar de acțiuni. Conform ultimelor informații, tranzacția urmează să se facă vineri, 15 mai, chiar în săptămâna în care Dinamo aniversează 72 de ani de la înființare. Din câte se pare, Ionuț Negoiță va renunța la acțiunile pe care le deține la clubul din Ștefan cel Mare pentru o sumă modică, însă spaniolii vor prelua și datoriile de peste trei milioane de euro ale lui Dinamo, informează Telekomsport, citată de ziare.com.

Herminio Menendez, 66 de ani, cel care conduce grupul de investiții ce urmează să preia Dinamo, este un fost canotor, participant la două ediții ale Jocurilor Olimpice, Montreal 1976 și Moscova 1980. A cucerit trei medalii olimpice, una de argint în 1976 și un argint și un bronz în 1980. A fost campion european la kaiac 4/1000 m, în anul 1975, la Belgrad. Herminio Menendez a renunțat la canotaj în 1994 și a intrat în lumea fotbalului, fiind numit director general la Sporting Gijon și, ulterior, la Sevilla.

Să aibă oare fanii motive de bucurie?

Ionuț Negoiță a făcut publice datoriile lui Dinamo

În luna aprilie, când Dinamo încă tremura pentru obținerea licenței pentru noul sezon, acționarul majoritar Ionuț Negoiță a făcut publice datoriile pe care le are clubul din Ștefan cel Mare.

„Deținătorul acțiunilor face următoarea precizare, în atenția dumneavoastră. Întreg pachetul de acțiuni este de vânzare pentru suma de 1 RON (1 LEU). Cumpărătorului acțiunilor îi va reveni obligația de a achita suma sus menționată și va prelua în întregime drepturile și obligațiile actualului acționar majoritar dar și ale societății, obligându-se la continuarea activității sportive a societății Dinamo 1948 S.A.

Datoriile scadente ale companiei la acest moment sunt în cuantum de 2.661.073 Euro. Suma necesară pentru obținerea licenței este de 168.000 de euro și trebuie plătită obligatoriu până la sfârșitul lunii aprilie. Din datoria sus menționată, o sumă de 530.000 de euro trebuie plătită către ANAF în termen de 2 ani de zile conform graficului de eșalonare stabilit cu ANAF-ul. Datoriile intragrup sunt în cuantum de 825.000 de euro. Acestea pot fi eșalonate pe o perioadă rezonabilă de timp. Datoriile către jucători pentru perioada decembrie 2019 – martie 2020 sunt în cuantum de 500.000 de euro”, se arăta în acel document.