E ireal ce au putut să vândă Kaufland, Mega Image şi Carrefour. Amenzile sunt colosale

E ireal ce au putut să vândă Kaufland, Mega Image şi Carrefour. Amenzile sunt colosale
Amenzi colosale pentru cele mai mari supermarket-uri de la noi. Ce au pus la dispoziție clienților?

Amenzi colosale pentru cele mai mari supermarket-uri de la noi! Ce au putut să pună pe rafturi: Kaufland, Mega Image şi Carrefour. Românii au rămas fără cuvinte când au văzut ce se află pe rafturile din magazine.

Amenzi pentru Kaufland, Mega Image şi Carrefour: ce au putut să vândă?

Românii au avut în prim-plan o serie de vești proaste din partea supermarket-urilor lor favorite. Din păcate, acestea nu se opresc aici. S-a descoperit recent faptul că mai multe magazine alimentare au pus la dispoziție clienților iaurturi, ouă expirate și fructe mucegăite.

Produsele se aflau la: Kaufland, Mega Image și Carrefour din Capitală. Un magazin Kaufland din București a fost amendat cu 5.000 de lei de ANPC, după ce inspectorii au primit o reclamație în privința comercializării unor ouă cu termenul de valabilitate expirat.

Reclamația s-a confirmat, deși acestea nu se aflau expuse la comercializare și nici în depozitul unității. De asemenea, autoritățile au descoperit nereguli și la un magazin Mega Image și un Carrefour din Capitală.

Cele din urmă au fost amendate pentru fructe cu mucegai sau consistență modificată, vitrine murdare și produse aflate la raft deși erau expirate. Controalele au avut loc în cursul zilei de joi, iar verificările au început la S.C. Kaufland România, pe şoseaua Alexandriei nr 152, în urma unei reclamații.

  • După extinderea controlului, au mai fost găsite la vânzare următoarele produse:

– cartofi roşii România ambalaţi în plasa a 5 kg, cu dimensiuni diferite, necalibrate;
– mandarine vrac şi ambalate la plasa a 1 kg, cu pete maronii neconforme, lovituri mecanice, consistenţă modificată, necoapte, de culoare verde;
– castraveţi vrac, consistenţă moale;
– aripi de curcan, congelate, cu arsuri de congelare.

Alte nereguli

Societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei și s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a 40 de kilograme de legume și fructe. Acestea valorau un total de 300 de lei.

De asemenea, au fost înlăturate și 3 kilograme de pasăre congelată în valoare de 80 de lei. Un alt control a avut loc la S.C. Mega Image S.R.L., cu punctul de lucru în strada Petre Ispirescu, Nr. 86, după o reclamație în privința produsului de carne tocată amestec porc și vită „Gusturi Româneşti”.

  • Din extinderea controalelor s-au constatat următoarele:

– „Salam de biscuiţi cu rahat de post” produs de S.C. Diaco Prod S.R.L., ddm 09.03.2022, lot 332, ce prezenta la examenul organoleptic modificări de aspect, culoare, miros, prezenta de mucegai pe zona extinsă, fiind improprii consumului uman;
– agregate frigorifice (congelator) neigienizate, având resturi de etichete şi ambalaje, precum şi acumulări excesive de gheaţă pe pereţii vitrinei;
– vitrina de expunere fructe şi legume, ambalate sau vrac, prezintă prezenta masivă de praf, resturi alimentare, zone cu urme de rugină, ventilatoare cu depuneri grosiere de impurităţi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI