Dușmanul lui Gigi Becali are probleme uriașe. Unul dintre milionarii României, în vizorul ANAF

Dușmanul lui Gigi Becali are probleme uriașe. Unul dintre milionarii României, în vizorul ANAF

Unul dintre cei mai bogați cetățeni români a primit o „vizită“ din partea ANAF, care i-a verificat averea personală. Bărbatul face parte din categoria multi-milionarilor fantomatici, a căror apariții publice le numeri pe degete. Ce au descoperit inspectorii Fiscului și care este decizia de ultimă oră a judecătorilor, aflați în continuare.

Dușmanul lui Becali are probleme cu ANAF

Multi-milionarul Arpad Paszkany, sau „dușmanul“ lui Gigi Becali poartă un adevărat război cu Ministerul Finanțelor, după ce Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) i-a luat averea la control, avere estimată, acum câțiva ani, la 45 de milioane de euro. Acesta este suspectat că a efectuat tranzacții dubioase, sustrăgându-se de la plata anumitor taxe.

Omul de afaceri se consideră nedreptățit deoarece, în timpul controlului, i-au fost solicitate acte contabile și contracte derulate într-un interval de timp foarte mare, anume de 10 ani, potrivit informațiilor oferite de gândul.ro.

Totodată, acesta susține că obligația de a păstra atât de multe acte contabile sau contracte timp de un deceniu „este un aspect neprevăzut în nicio lege“.

Acuză că nu și-a putut exercita dreptul la apărare

Arpad Paszkany susține că „nici chiar în cazul societăților comerciale sau bancare regulile privind arhivarea documentelor nu impun termene de păstrare a documentelor pe o perioada atât de îndelungată, cu privire la documentele privind activitatea curentă, atât în ceea ce privește legislația română, cât și în ceea ce privește legislația statelor în care își au sau aveau rezidența partenerii contractuali, persoane juridice“.

În luna iunie a anului 2018, Ministerul Finațelor Publice a întocmit un Raport de verificare fiscală din care reiese că anumite venituri obținute de multi-milionar provin din „surse neidentificate care trebuie impozitate“. Omul de afaceri a trecut la contraatac, iar în luna septembrie a aceluiași an a formulat o contestație administrativă către MFP privind raportul, pentru a se dispune anularea actelor în discuție, considerând că acestea sunt nelegale.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI