23 apr. 2024 | 10:31

După valul de frig, praful saharian ajunge din nou în România. Când şi unde va putea fi observat, anunţ important de la ANM

Vremea Meteo
După valul de frig, praful saharian ajunge din nou în România. Când şi unde va putea fi observat, anunţ important de la ANM
Praful saharian va pune iar stăpânire pe România

O nouă alertă meteorologică! O masă de aer cu praf saharian va traversa din nou țara noastră, după ce temperaturile au scăzut drastic. Depunerile de praf vor putea fi observate în cursul zilei de marți, 23 aprilie, dar și în prima parte a zilei de miercuri, 24 aprilie 2024.

Praful saharian va pune iar stăpânire pe România

Marți, 23 aprilie 2024, o masă de aer cu praf saharian va traversa România, după cum a anunțat Administrația Națională de Meteorologie. Mai exact, în intervalul 23 aprilie ora 9.00 – 24 aprilie ora 13.00, circulația aerului va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei.

„Această masă de aer va fi deasupra României marți (23 aprilie) și în prima parte a zilei de miercuri (24 aprilie), iar depunerile de praf vor putea fi observate în zonele și în intervalele în care va ploua”, a transmis ANM.

Se anunţă ninsori şi viscol la munte

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi avertizări de vreme rea în majoritatea regiunilor. Vor fi ploi însemnate cantitativ, descărcări electrice şi vânt puternic. Vor fi mai ales averse, izolat însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi în general de 15…20 l/mp. La munte, vor fi în continuare lapoviță și ninsori.

Potrivit meteorologilor ANM, pe parcursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, vântul va mai avea intensificări temporare în vest și nord-vest și pe arii restrânse în rest, cu viteze în general între 45 și 55 km/h.

Vremea rămâne capricioasă și rece

„Vor fi temperaturi chiar mai coborâte  pe partea de nord-vest a țării, unde vor fi 7-8 grade și de asemenea și temperaturile minime coboară marți dimineață spre -2 sau – 3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei.

Condiții de brumă pot apărea pe partea de nord-vest și centru tot în noaptea de luni spre marți.  Așadar, temperaturi scăzute și la începutul săptămânii viitoare, iar vremea rămâne capricioasă. În continuare așteptăm ploi însemnate cantitativ, în extindere ca arie începând de duminică după-amiază, dinspre sud-vest, un sistem frontal determină ploi în mare parte din țară, iar aici, în jumătatea de sud a țării, ne așteptăm și la cantități mai însemnate 15-20 l/metru pătrat.

Practic, până miercuri așteptăm episoade succesive cu ploi și cantități chiar mai însemnate de apă, peste 15-20 de litri pe metru pătrat, iar la munte, ținând cont că temperaturile se mențin coborâte, așteptăm ninsori și lapoviță la peste 1.500 metri și chiar depunerea unui strat de zăpadă mai important în Carpații Meridionali”, a declarat meteorologul ANM Mihai Huştiu, la Antena 3 CNN.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Legendele locurilor bântuite din Constanţa. Ce fenomene inexplicabile au avut loc la malul mării
Click.ro
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Putin vrea să distrugă NATO. N-are curaj să atace, dar aplică o strategie perversă
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
A murit zeul rock and roll. Lumea e în lacrimi: A fost un pionier
Capital.ro
Ce se dă de pomană în prima zi de Paște. Alimentele care se împart pentru sufletul celor adormiți
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
Anunțul ZILEI despre ILIESCU! Un DOCTOR a dat VESTEA
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro