”După Halep, tenisul dispare!” Ce mare miliardar face anunțul sumbru pentru sportul românesc VIDEO

Simona Halep este printre cei mai apreciați români de la noi din țară. Sportiva a dus România în cele mai înalte topuri și este extrem de faimoasă.

”După Halep, tenisul dispare!”

Cu toate astea, unul dintre cei mai mari afaceriști români se teme că viitorul sportului românesc se va încheia, odată cu retragerea Simonei Halep din tenis. Deși există sportivi de la noi talentați, ei nu sunt susținuți de conducere, lucru care va afecta sportul românesc.

Ion Țiriac spune că va mai trece mult timp până ce țara noastră va cunoaște un sportiv precum Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi sau Simona Halep.

”Noi avem o genă la sport, totdeauna am fost noi un pic mai talentați decât țările dimprejur sau cele de peste gârlă. Dar numai Nadia, numai Hagi, numai Halep, nu-i cumperi la supermarket pe ăștia. Aștia se nasc și au nimerit în momentul ăla acolo unde trebuie. Ar putea fi mult mai mulți din ăștia”, a spus miliardarul.

Ce va face Simona Halep după ce se retrage din tenis

În plus, el spune că odată cu Simoan Halep va dispărea și tenisul, iar asta pentru că autoritățile nu investesc în sportivi care să facă performanță. El compară situația cu cea a Nadiei Comăneci.

Astăzi, cu toată răspunderea îți spun, după Halep, tenisul dispare. Exact cum a dispărut gimnastica. Nu avem nimica în magazie. Am avut două generații care au dispărut pentru că n-am avut nici mizerabilul ăla de doi lei ca să le cumpăr rachete și mingi”, a declarat Ion Țiriac, la ObservatorNews

„În Ungaria, fiecare copil are datoria o dată pe săptămână să se ducă să se dea pe gheață, o dată pe săptămână să se ducă să înoate. Nu suntem americani, nu avem backgroundul, în spatele nostru câte 200 de hectare la fiecare școală. Dar avem destul ca să putem face ceva. A dispărut complet sportul la sat, au dispărut complet toate acele evenimente care uneau, sportul de masă”, a adăugat Țiriac.

El a mai spus că Simona Halep se va retrage, cel mai probabil, din tenis dacă va câștiga medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Va face copii și se va concentra pe familie, crede afaceristul.

„Dacă Simona încoronează cariera ei cu medalia de aur la Tokyo, atunci poate să se retragă”, a spus Țiriac.

„Eu cred că face vreo trei copii. După ce-i face, trebuie să-i crească”, e de părere afaceristul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI