După Cristian Borcea, o nouă eliberare pe repede înainte. Ovidiu Tender a părăsit Penitenciarul Târgu Jiu

După Cristian Borcea, o nouă eliberare pe repede înainte. Ovidiu Tender a părăsit Penitenciarul Târgu Jiu
Ovidiu Tender a părăsit penitenciarul Târgu-Jiu

Ovidiu Tender a ieșit din închisoare, după ce magistrații de la Judecătoria Târgu-Jiu i-au aprobat cererea de eliberare condiționată. Omul de afaceri a părăsit Penitenciarul Târgu-Jiu, unde a fost încarcerat ca urmare a pedepsei pe care a primit-o în anul 2015 în dosarul Carom.

Ovidiu Tender a părăsit penitenciarul Târgu-Jiu, cu o zi înainte de eliberarea condiționată a lui Cristian Borcea

Omul de afaceri a părăsit Penitenciarul Târgu-Jiu marți dimineața, după ce judecătorii i-au aprobat cererea de eliberare condiționată depusă în urmă cu o săptămână. Procurorii nu au atacat decizia în instanță, astfel că Ovidiu Tender a fost eliberat. „Admite cererea şi propunerea de liberare condiţionată privind petentul condamnat Tender Ovidiu Lucian. Dispune liberarea condiţionată a petentului condamnat Tender Ovidiu Lucian”, este decizia instanței.

Ovidiu Tender a fost condamnat în 2015 la 12 ani și 7 luni de închisoare cu executare în dosarul Carom, în care a fost găsit vinovat de înșelăciune și spălare de bani. În primă instanță, acesta primise o condamnare de 11 ani și 4 luni de închisoare. În același dosar a mai fost condamnat și omul de afaceri Marian Iancu, la 14 ani de închisoare.

Ovidiu Tender
Ovidiu Tender

Ovidiu Tender și Marian Iancu au fost acuzați că au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti și au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi.

„Se poate constata că avem de-a face cu un grup infracţional bine definit, în care fiecare persoană are un rol structurat şi determinat, urmărind îndeplinirea unor activităţi punctual stabilite de către iniţiatorii grupului, inculpaţii Iancu Alexandru Marian şi Tender Ovidiu Lucian”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

În anul 2003, Ovidiu Tender a fost cercetat de procurorii olandezi, în urma suspiciunilor că ar fi primit aproximativ 200 de milioane de dolari din partea lui Willem Matser, consilier special pentru Europa Centrală și de Est al secretarului general al NATO. Olandezul Willem Matser a fost arestat, în februarie 2003, sub acuzația de implicare într-o amplă operațiune de spălare de bani.