După București, apa din Ploiești nu este potabilă, iar Apa Nova ”joacă teatru”

După București, apa din Ploiești nu este potabilă, iar Apa Nova ”joacă teatru”

În doar câteva săptămâni, două orașe importante din România au rămas fără apă potabilă. După București, a venit rândul Ploieștiului să cadă victimă practicilor Apa Nova.

Pe parcursul weekend-ului, Direcția de Sănătate Publică din Ploiești a emis mai multe avertismente către populație legate de calitatea apei de la robinet. Din cauza unei avarii la sistemului de aprovizionare cu apă din oraș, apa care ajunge la populație nu se mai află în parametrii de potabilitate. Mai mult decât atât, nu se recomandă utilizarea ei pentru spălat pe dinți. Din fericire, problema nu afectează fiecare colțișor al orașului, dar este destul de răspândită.

„Având în vedere sesizările referitoare la calitatea apei, precum şi valorile crescute ale turbidităţii, Direcţia de Sănătate Publică Prahova a instituit în data de 09.02.2019 măsura de interzicere a consumului de apă pentru băut, gătit, spălat pe dinţi, spălat pentru consumatorii care sunt branşaţi la reţeaua de distribuţie a apei din zonele afectate (Cartier Nord, Cartier Republicii, străzile Gheorghe Doja şi Splaiului, zona dintre străzile Zidari şi Deltei) din Municipiul Ploieşti. Această interdicţie de consum a apei se va menţine, în continuare, până la confirmarea încadrării apei furnizate în parametrii de potabilitate în zonele afectate, iar consumatorii din aceste zone vor respecta interdicţia de consum pentru a fi evitat riscul de apariţie a bolilor asociate consumului de apă care nu se încadrează în parametrii de potabilitate”, relevă sursa citată de Hotnews.

În cazul în care nu ai acces la apă îmbuteliată, Direcția de Sănătate Publică recomandă fierberea apei înainte de consum și răcirea ei. „Consumatorii afectaţi de această interdicţie vor consuma apă potabilă plată îmbuteliată sau, în lipsa unei surse alternative de apă potabilă, apa de la robinet va fi consumată doar după o fierbere prealabilă (cel puţin 2 minute) şi răcirea acesteia”, menţionează comunicatul.

Partea un pic ciudată a ecuației este că, deși au constatat lucrarea și au apreciat gravitatea situației, contrar comunicatului emis de DSP, Apa Nova Ploiești a negat faptul că apa nu ar fi potabilă. Au recomandat doar să o lași mai mult să curgă înainte să o bei.

„Compania Apa Nova Ploieşti informează că avaria a fost localizată şi tronsonul de conducta izolat. Nu se cunosc în acest moment care au fost cauzele ce au generat aceasta avarie. Zonele afectate sunt alimentate cu apă în acest moment prin intermediul altor conducte de distribuţie, iar zona afectată a fost transferată pe o sursă alternativă de alimentare cu apă pentru a elimina problemele de calitate a apei potabile. La acest moment, din punct de vedere al companiei Apa Nova Ploieşti, prin soluţia de transferare pe o altă sursă conform recomandărilor Direcţiei de Sănătate Publică, apa este conformă pentru consum. Recomandăm pentru cetăţenii care au ajuns târziu acasă să lase apa să curgă un interval scurt de timp”, se menționează în comunicatul Apa Nova.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI