După Bianca Andreescu, o altă jucătoare s-a retras din Turneul Campionelor. Motivul pentru care a părăsit competiția

Bianca Andreescu, Naomi Osaka și Kiki Bertens s-au retras din Turneul Campioanelor

Încă o jucătoare s-a retras din Turneul Campioanelor, după ce Bianca Andreescu și Naomi Osaka s-au accidentat și au părăsit competiția din China. Kiki Bertens a acuzat probleme medicale în setul secund al partidei cu Belinda Bencic și nu a mai putut continua meciul.

Bianca Andreescu, Naomi Osaka și Kiki Bertens s-au retras din Turneul Campioanelor

Prima sportivă care s-a retras din Turneul Campioanelor a fost Naomi Osaka. Japoneza a abandonat competiția după primul meci din grupă, în urma unei accidentări la umărul drept.

„Sunt dezamăgită că trebuie să mă retrag din turneu. A fost până acum un eveniment extraordinar la Shenzhen, cel mai mare al WTA din acest an. Nu aşa am vrut să termin acest turneu sau sezonul. Aştept să mă însănătoşesc şi sper să revin la Shenzhen anul viitor”, a declarat Naomi Osaka.

A urmat Bianca Andreescu. Sportiva canadiană de origine română s-a accidentat în partida cu Pliskova și a abandonat după primul set, pe care l-a pierdut cu 3-6.

„Mi-a sărit genunchiul. Am auzit cum a pocnit. Mi-a spus (n.r. doctorul) că e meniscul. Nu pot să-mi îndoi deloc genunchiul. Pocnește de fiecare dată când calc și doare al naibii de tare”, a spus Bianca imediat după accidentare.

Ultima sportivă care a abandonat competița a fost Kiki Bertens, în setul secund al partidei cu Belinda Bencic, la scorul de 5-7, 0-1. Sportiva olandeză a cerut ajutorul medicului, apoi a luat decizia de nu mai continua meciul.

Kiki Bertens, ultima sportivă care s-a retras din Turneul Campioanelor
Kiki Bertens, ultima sportivă care s-a retras din Turneul Campioanelor

Simona Halep – Karolina Pliskova, meciul care decide ultima semifinalistă la Turneul Campioanelor

În urma partidelor jucate până acum în faza grupelor la Turneul Campioanelor, Elina Svitolina, Ashleigh Barty și Belinda Bencic s-au calificat în semifinalele competiției. Cea de-a patra semifinalistă se va decide vineri, 1 noiembrie, în urma meciului dintre Simona Halep și Karolina Pliskova.

Sportiva care va câștiga Turneul Campioanelor va primi 4,72 de milioane de dolari dacă a avut victorii pe linie în faza grupelor, 4,42 de milioane de dolari dacă a avut două victorii și 4,11 milioane de dolari dacă a câștigat doar un meci în grupă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI