Cel mai bun desert pentru creier. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Celula nervoasă va fi extrem de mulțumită”

Cel mai bun desert pentru creier. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Celula nervoasă va fi extrem de mulțumită”
Cel mai bun desert pentru creier. Are o mulțime de beneficii. Cu ajutorul lui, vei scăpa de pofta zilnică de dulce.

Cu toții știm că ciocolata naturală provine din cacao, o plantă cu un nivel ridicat de minerale și antioxidanți. Ciocolata cu lapte din comerț conține unt de cacao, zahăr, lapte și cantități mici de cacao. În schimb, ciocolata amăruie are cantități mari de cacao și mai puțin zahăr. Acestea aspecte influențează în mod pozitiv sănătatea unui individ. Iată care este cel mai bun desert pentru creier, potrivit prof. univ. dr. Vlad Ciurea!

Care este cel mai bun desert pentru creier

Ciocolata, așa cum este și cazul cafelei sau a ceaiului verde, este foarte bună pentru creier. Trebuie să fim atenți, însă, să alegem tipul de ciocolată potrivit pentru a ne bucura de efecte cât mai pozitive asupra organismului.

Fabricată din semințele arborelui de cacao, ciocolata amăruie este una dintre cele mai bune surse de antioxidanți pe care le puteți găsi pe piață. Studiile arată că ciocolata neagră poate îmbunătăți sănătatea și reduce riscul de dezvoltare a bolilor de inimă, potrivit medicului neurochirurg de renume Vlad Ciurea.

De asemenea, ciocolata neagră este unul dintre alimentele care îți îmbunătățesc memoria. Pentru a satisface celula nervoasă, este nevoie să apelăm la dulciuri cât mai naturale. Printre acestea se numără mierea sau gemul din fructe, preparat (atenție!) fără zahăr.

„Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. (…) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea, într-o postare publicată pe platforma Facebook.

Recomandări pentru iubitorii de ciocolată

Persoanelor iubitoare de ciocolată, medicul neurochirurg le-a recomandat să renunțe la ciocolata cu umpluturi, siropuri, creme sau altfel astfel de sortimente. Toate acestea sunt „poveri care se metabolizează greu”, a punctat cadrul medical.

În schimb, ciocolata amăruie – preferabil, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao – își păstrează gustul original și nealterat de cacao, a arătat medicul Vlad Ciurea.

Iată câteva beneficii pe care ciocolata neagră le are asupra sănătății:

  • Este bogată în fibre, fier, magneziu, magneziu, cupru, mangan și alte câteva minerale;
  • Are o mare varietate de antioxidanți puternici;
  • Compușii bioactivi din cacao pot îmbunătăți circulația sângelui în artere și pot provoca o scădere mică, dar semnificativă din punct de vedere statistic, a tensiunii arteriale;
  • Îmbunătățește mai mulți factori de risc importanți pentru boli, reduce susceptibilitatea LDL la deteriorarea oxidativă, crescând în același timp HDL și îmbunătățind sensibilitatea la insulină;
  • Flavanolii din cacao pot îmbunătăți fluxul de sânge către piele și o protejează împotriva daunelor provocate de soare;
  • Poate îmbunătăți funcția creierului prin creșterea fluxului sanguin, conține stimulenți precum cofeina și teobromina.