Dublă tragedie în Timiș. O femeie și un bărbat, morți sub privirile neputincioase ale prietenilor și ale celor doi copilași. Ce s-a întâmplat

Dublă tragedie în Timiș. O femeie și un bărbat, morți sub privirile neputincioase ale prietenilor și ale celor doi copilași. Ce s-a întâmplat
Mai multe echipaje medicale au intervenit de urgență Poză ilustrativă

Momente de groază în Timiș, după ce doi părinți și copiii lor au decis să petreacă o zi călduroasă la scăldat, în apropierea localității Coșteiu. Pentru a se răcori, adulții au intrat în râu, iar ulterior, martorii au observat că aceștia nu au mai revenit, moment în care au fost solicitate echipajele de salvare. La fața locului a intervenit chiar și un elicopter SMURD.

O ieșire la grătar cu prietenii, transformată într-o adevărată tragedie

În cursul zilei de duminică, în jurul orei 14:00, polițiștii din Lugoj au fost solicitați să intervină la căutarea a două persoane, respectiv, o femeie de 34 de ani și un bărbat de 39 de ani, care au intrat în apele râului Timiș pentru a se răcori, dar nu au mai ieșit la suprafață.

La mal, cei doi tineri erau așteptați de copiii lor, în vârstă de 10 și 11 ani, dar și de alți prieteni cu care veniseră să petreacă și să facă un grătar.

La fața locului au fost mobilizate de urgență mai multe echipe de pompieri, salvamari, scafandri, ambulanțe și un elicopter SMURD, care au început căutările.

„La ora 14:10 am fost anunțați prin SNUAU 112 despre două persoane aflate în submersie pe râul Timiș, în apropierea localității Coșteiu. A fost alertat Detașamentul de Pompieri Lugoj și dislocate la locul intervenției următoarele forțe si mijloace: o autospecială de descarcerare cu barca pneumatică BP6, o autosanitară SMURD tip B, cu un efectiv de 6 subofițeri.

De asemenea, a fost alertat echipajul de scafandri din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara care s-a deplasat la locul intervenției cu o autospecială de intervenție cu doi scafandri și un subofițer.

Totodată, din cadrul celorlalte subunități de intervenție au fost trimise la locul intervenției câte o autospecială de serviciu cu barcă și doi subofițeri. În acest moment, toate echipajele efectuează căutări pentru identificarea celor două victime”, transmit reprezentanții ISU Timiș.

Trupurile celor doi tineri au fost găsite fără suflare

În urma căutărilor, Poliția Timiș a anunțat că trupurile celor doi părinți au fost găsite în aproprierea locului unde s-au scăldat, dar din păcate, niciunul nu mai prezenta semne vitale, fiind declarat decesul.

„În urma activităților de căutare desfășurate, scafandrii au găsit trupurile celor două persoane în proximitatea locului unde au intrat în apă. Din nefericire, acestea nu prezintă semne vitale. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, au transmis, duminică după-masă, reprezentanții IPJ Timiș.

Cei doi parteneri nu erau căsătoriți cu acte, dar aveau împreună doi copii, aflați și ei la mal în momentul tragediei. Potrivit specialiștilor, micuții vor avea nevoie de susținere psihologică, având în vedere că au fost martori la moartea ambilor părinți, experiență traumatizantă pentru oricine, fie el copil sau adult.

După tragedie, pompierii de la ISU Timiș au avertizat cetățenii să fie prudenți atunci când se flă în apropierea unui râu, mai ales atunci când nu știu să înoate.

  • Scăldați-vă doar în locurile special amenajate în acest sens;
  • Dacă nu știți să înotați foarte bine, nu vă aventurați departe de mal;
  • Nu vă scăldați în râuri, lacuri, canale de irigații sau alte cursuri de apă, unde malurile sunt abrupte, curenții
  • sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci;
  • Respectați întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement în care vă aflați și folosiți de
  • fiecare dată echipamentul de protecție furnizat de acesta;
  • Părinții să-și supravegheze atent copiii și să nu-i lase niciodată singuri în apă;
  • Este indicat ca autoritățile publice locale și operatorii economici care administrează sau au pe raza teritorială
  • cursuri de apă sau alte suprafețe de apă, ce pot prezenta pericol de înec, să identifice aceste locuri și să semnaleze acest pericol prin instalarea unor panouri de avertizare.