Drum din Bucegi, distrus complet de ape. Imagini dezolante din Valea Ialomiței VIDEO

Drum din Bucegi, distrus complet de ape. Imagini dezolante din Valea Ialomiței VIDEO
Drum din Bucegi, distrus complet de ape

Drumul către cel mai vizitat obiectiv turistic din Bucegi a fost distrus complet de viitură. Ploile din ultima vreme au adus stricăciune extreme unui drum din zona muntoasă a județului Dâmbovița. Din fericire, autoritățile anunță că problema se va rezolva curând.

Drum distrus complet de viitură

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Bucegi a suferit din cauza precipitațiilor extreme din ultima vreme. Autoritățile au anunțat că este închis, însă în scurt timp își va redeschide porțile. Drumul afectat se află într-o zonă muntoasă din județul Dâmbovița. Este vorba despre DJ 714, distrus pe o suprafață de 200 de metri.

Mai mult de atât, buștenii aduși de viitură au blocat complet circulația în zona Zănoaga. Au fost montate indicatoare de avertizare de închidere a tronsonului de drum. De asemenea, au fost aprobate lucrări de degajare a drumului și intervenții ale SC LDP pentru a asigura accesul în Campingul Zănoaga, dar și refacerea podului către Cabana Horoabelor.

„Nu în ultimul rând, mâine dimineaţă, urmează să am discuţii cu proiectanţii pentru a reface cât mai repede drumurile din munte, dar şi cu aparatul tehnic din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa pentru consolidarea zidurilor de sprijin şi a DJ714, acolo unde Consiliul Judeţean poate interveni”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Peșterea Ialomiței, închisă din cauza inundațiilor

Din păcate, și Peștera Ialomiței a suferit din cauza precipitațiilor. Autoritățile au anunțat că obiectivul turistic este închis, însă se va deschide, din nou, zilele următoare. Accesul către Platoul Padina se fa face pe variata asfaltată de pe marginea Lacului Bolboci, potrivit președintelui CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

„Drept urmare, drumul va fi închis până la refacerea porţiunii afectate. În acest sens, la Cabana Bolboci, dar şi la intrarea pe drumul dinspre Peştera spre Cheile Tătarului, vor fi montate indicatoare care vor anunţa acest lucru. În ceea ce priveşte turiştii aflaţi acum în munte, aceştia sunt în deplină siguranţă.  A fost găsită şi ruta pe care pot merge spre casă. Vă asigur că vom reface drumul în cel mai scurt timp, astfel încât zona montană să fie accesibilă pe toate rutele existente.  În acest sens, am convocat, pentru această după-amiază, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa”,  a scris, pe pagina sa de Facebook, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Cele 60 de persoane care sunt cazate în campingul Zănoaga nu sunt evacuate. Acestea nu sunt în pericol și nici nu vor să părăsească zona, potrivit ISU Dâmbovița.

„Căsuţele de campare nu au fost afectate. S-au stabilit măsuri de monitorizare permanentă a stării vremii şi evacuarea imediată a turiştilor în caz de urgenţă de către responsabilii campingului Zanoaga”, a precizat ISU Dâmboviţa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI