Drob de miel fără prapure. Cu ce trebuie să îl ungi ca să nu iasă uscat

de: Dana Cazacu
11 04. 2023

Una dintre rețetele tradiționale de Paște este drobul de miel. Este nelipsit de pe mesele românilor, fiind un preparat foarte delicios. Poate fi preparat cu ușurință și acasă, această rețetă nefiind foarte grea. Pentru a avea succes, trebuie să urmezi pașii și sfaturile de mai jos. Iată așadar cum să faci drob de miel fără prapure chiar la tine acasă.

Drob de miel fără prapure

Cu această rețetă de drob vei impresiona cu siguranță, musafirii pe care o să îi ai de sărbătoarea Învierii Domnului. Pentru a pregăti drob de miel fără prapure, pentru masa de Paște este nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 kg organe de miel
  • 8 ouă
  • 6 legături de ceapă verde
  • 3 legături de usturoi verde
  • 3 legături de mărar
  • 3 legături de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei
  • puțin pesmet.

Vezi și Adevărul despre drob de miel, rețetă tradițională de Paște. Secretele la care trebuie să fim atenți

Modul de preparare al rețetei de drob de miel fără prapure

Organele de miel necesare pentru prepararea rețetei de drob de miel fără prapure sunt următoarele: ficat, plămâni, rinichi și inimă. Înainte de a fi puse la foc acestea se spală foarte bine. Inima se taie în două și se curăță interiorul acesteia. Celelalte organe se taie în cubulețe de aproximativ un centimetru.

Se pune pe foc o oală încăpătoare, cu apă. Când apa începe să clocotească, se pun organele tăiate cubulețe și se lasă să fiarbă timp de 2-3 minute. Pasul următor este scurgerea apei. Se pune din nou apă pe foc și se pun din nou la fiert. În apă se va adăuga o linguriță de sare. Deasupra se va forma o spumă care trebuie să fie adunată și aruncată. Focul se oprește când toate organele sunt fierte. În acel moment acestea se scurg de apă și se lasă la răcit.

Drob de miel fără prapure – rețetă

Pregătirea drobului

Se continuă cu verdeața. Se spală mărarul și pătrunjelul, după care se toacă mărunt. Cantitatea de verdeață se poate regla în funcție de gustul fiecăruia, astfel mai poți adăuga dacă îți place cu multă verdeață sau mai poți scoate dacă nu îți place să aibă prea multă. Dacă nu vrei să obții un drob uscat trebuie să pui cât mai multă verdeață. După ce se toacă, aceasta se pune peste organele tocate și fierte. Deasupra se pun ouăle bătute.

După ce se amestecă până când toate ingredientele devin omogene se condimentează cu sare și piper. În continuare se taie ceapa și usturoiul mărunt. La fel ca mai sus, usturoiul este opțional. Dacă nu îți place se poate renunța în totalitate la el, sau poți pune chiar mai mult dacă este pe placul tău. Acestea se adaugă peste organe și se amestecă foarte bine încă o dată.

Coacerea drobului

Înainte de a trece la coacerea drobului trebuie să urmezi un pas foarte important și anume preîncălzirea cuptorului la 180 de grade. Drobul se va coace într-o tavă termoizolantă, tapetată cu ulei și pesmet. După ce se urmează acești pași se pune compoziția în tavă și se dă la cuptor pentru aproximativ o oră. Cei care doresc, pot pune în tavă jumătate de compoziție, peste aceasta pot adăuga, pe mijlocul tăvii, câteva ouă fierte, peste care vor pune și restul de compoziție. Când se va tăia drobul felii, va arăta foarte bine. Dra, acest pas este opțional, în funcție de gusturile fiecăruia.

Dacă se dorește, înainte cu zece minute de a scoate drobul de la cuptor se mai poate pune deasupra, încă un ou bătut. Atunci când drobul se desprinde de pe margine tăvii, înseamnă că este gata.

Citește și Drob în stil raw vegan, la masa de Paște a Nicoletei Luciu. Ce va pune în el vedeta care a renunțat la carne, lactate și ouă EXCLUSIV