Dramă uriașă într-o familie din Iași. Bebeluș perfect sănătos, găsit mort după alăptare. Un elicopter SMURD a intervenit de urgență

Dramă uriașă într-o familie din Iași. Bebeluș perfect sănătos, găsit mort după alăptare. Un elicopter SMURD a intervenit de urgență
Bebeluș găsit mort după alăptare

Tragedie în Iași, acolo unde o mamă a descoperit ieri dimineață că bebelușul său nu mai respiră. Femeia s-a panicat extrem de tare, moment în care a solicitat intervenția unui echipaj medical.

Un elicopter SMURD a intervenit imediat

Intervenție tardivă pentru un bebeluș de doar patru săptămâni, care a murit subit după ce a fost alăptat de mamă. Femeia distrusă de cele întâmplate nu își poate explica ce s-a întâmplat.

Familia Nichițel trăiește în comuna Voinești, județul Iași, într-o casă sărăcăcioasă. Cei doi soți mai au acasă încă cinci copilași pe care îi întreține cu greu.

Nimic nu prevestea nenorocirea, având în vedere că mama alăptase bebelușul cu puțin timp înainte, iar dimineața l-a găsit fără suflu. Pentru a putea beneficia de intervenția medicilor, femeia și-a luat bebelușul mort în brațe și s-a urcat pe un deal, acolo unde elicopterul a putut să aterizeze. Din nefericire, în ciuda tuturor manevrelor de resuscitare, medicii au fost obligați să declare decesul.

„Noi eram la biserică și am auzit că băiețelul a decedat. Am auzit că mama s-a trezit la 5, l-a alăptat, a făcut focul și dimineață la 7, când s-a trezit să-l alăpteze din nou, l-a găsit decedat. Nu era bolnav. Familia mai are 5 copii, cel mai mare are 13 ani și cel mai mic 3 ani. Este o tragedie, e foarte greu.”, a declarat Barbu Sergiu, verișorul băiețelului, potrivit bzi.ro.

Familia trăiește în condiții mai mult decât modeste

Din primele informații, casa în care locuiau cei opt membrii ai familiei era micuță, având doar două cămăruțe foarte curate, construite din chirpici. În momentul tragediei, în acea cameră se aflau două paturi și o sobă micuță, singura sursă de căldură a familiei.

Mătușa băiețelelui a dezvăluit că este prima tragedie de acest fel, nimeni din familie nemaipățind așa ceva. Din păcate, tatăl copilului și rudele așteptau cu sufletul la gură ca micuțul Rafel să se întoarcă teafăr acasă. La auzirea veștii teribile, tatăl copilașului, un bărbat extrem de muncitor, a lovit cu pumnul un geam, reușind să-l spargă. Acesta a fost transferat la spital pentru îngrijiri.

„Copilul nu mai respira când s-a trezit. Noi nu eram aici, nu știm exact ce s-a întâmplat, erau doar ei acasă. Am mai auzit de astfel de cazuri, dar la noi în familie nu s-a mai întâmplat niciodată. Nu știm ce s-a întâmplat, că era sănătos. Eu zic că a avut febră și a făcut convulsie în somn sau a făcut vreo hemoragie internă”, a spus Mihaela Ursu, mătușa băiețelului decedat, potrivit sursei citate.