Drama trăită de Rică Răducanu în valul 4 al pandemiei: ”Mi-e și frică”

Drama trăită de Rică Răducanu în valul 4 al pandemiei: ”Mi-e și frică”
Fostul mare portar, Rică Răducanu, este îngrozit de situația creată de pandemie

Drama trăită de Rică Răducanu în valul 4 al pandemiei. Fostul mare portar de la Rapid și națională trece cu greu prin situația creată de virusul care a făcut ravagii prin România. Cunoscut ca pus pe glume și cu poftă de viață, cel poreclit Tamango este tot mai speriat și întristat de situația creată și de vremurile pe care a apucat să le trăiască. Rică Răducanu a avut și Covid-19, dar a făcut o formă mai ușoară, spre deosebire de soția sa.

Drama trăită de Rică Răducanu în valul 4 al pandemiei

Drama trăită de Rică Răducanu în valul 4 al pandemiei. Fostul mare portar al giuleștenilor și al echipei naționale a ajuns, la 75 de ani, să suporte tot mai geu situația creată de virusul ce devastează România. Cel poreclit Tamango a prins și vremuri mai bune, cu trai pe vătrai, grătare încinse și vin rece degustate cu prietenii, colegii, dar chiar și cu adversarii. Rică Răducanu a văzut, din iarbă, faimosul Mondial din 1970 când naționala a jucat aproape de la egal la egal, în „grupa morții”, cu Brazilia lui Pele sau cu campioana mondială a vremii, Anglia.

Dar, la vârsta senectuții, în loc să se bucure de o bătrânețe liniștită, Rică Răducanu a bântuit de spaima virusul SARS-COV-2. În plus, legendarul portar de la Rapid și Sportul Studențesc a trecut și prin boală. Din fericire, el a scăpat cu o formă mai ușoară. Nu la fel s-a întâmplat cu soția sa, care a trebuit să fie intubată. Însă revenirea în forță, în această toamnă, a pandemiei, l-a întristat și l-a speriat cumplit pe faimosul goalkeeper, cândva plin de viață și pus pe glume.

”Mi-e și frică”

Rică Răducanu a mărturisit, în exclusivitate pentru Playsport că îi este și frică să mai isă din casă. România este una dintre cele mai afectate țări de pandemie, fiind pe primul loc la mortalitatea cauzată de Covid-19 în Uniunea Europeană. Rică Răducanu are noroc că fiul său îl ajută cu aprovizonarea și nu trebuie să facă el însuși acest lucru.

Pare că nu mai scăpăm de perioada asta nenorocită. Unde te uiți, la orice televiziune, numai de morți auzi. Mi-e și frică să mai ies din casă. L-am rugat pe fiu-miu să ne aducă alimentele de bază, ca să am cu ce trăi”, a spus Rică Răducanu pentru playsport.ro.

Fostul portar profită de faptul că locuiește la casă. El a dezvăluit că iese rareori prin curte pentru a lua o gură de aer. Este însă foarte trist că nu are cu cine schimba o vorbă la nevoie. Spune că mulți din generația lui au plecat la cele sfinte, iar asta îl doare destul de mult.

Ies doar prin curte să mă mai plimb, nici măcar în fața casei. Nu credeam că voi trăi asemenea timpuri nenorocite. Nici cu cine să mai vorbesc nu mai am. Că mai mulți din generația mea s-au dus deja! Plus că timpurile s-au schimbat. Nu mai sunt aceiași oameni, nici cartierul nu mai e ce a fost cândva și nici fotbalul. Dar asta stă, probabil, în firea lucrurilor!”, a adăugat Rică Răducanu, conform aceleiași surse.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI