Cum face Rică Răducanu bani în plus, pe langă pensia jenantă: ‘Nu mi-e rușine’

Pentru fanii echipei Rapid, numele de Rică Răducanu este sinonim cu echipa din Giulești. Astăzi, ajuns la 75 de ani, celebrul fost portar al Naționalei, își duce traiul de pe o zi pe alta. Cu o pensie mică și soția bolnavă, fostul mare sportiv face orice pentru a mai aduce câțiva bani în casă.

Celebrul Rică Răducanu se luptă cu o boală grea și venituri mici

Numele lui Rică Răducanu, pe numele său real Răducanu Necula, este sinonim cu numele unei foste glorii din fotbalul românesc. Echipa din Giulești, Rapidul anilor 60 și 70 îl avea în poartă pe Rică Răducanu. Celebrul portar a jucat aici 10 ani, între anii 1965 și 1975. A fost, de altfel perioada sa de glorie, ajungând în 1970 să apere buturile Naționalei la Campionatele Mondiale de fotbal din Mexic.

Pentru această performanță, Rică Răducanu avea să fie onorat în 2008 de Președintele României Traian Băsescu cu Ordinul „Meritul Sportiv” – (Medalia „Meritul sportiv”) clasa a III-a. Despre cariera lui Rică Răducanu în fotbalul românesc s-au scris articole, s-a publicat o carte, iar Andrei Blaier în 1978 făcea un mini-documentar, intitulat Totul despre fotbal.

După retragerea oficială din competițiile interne, în 1982, Rică Răducanu intră într-un con de umbră, până după evenimentele din Decembrie 1989. Ulterior revine în lumina reflectoarelor și are apariții dese pe micile ecrane și nu numai. Din păcate, în urmă cu trei ani Rică Răducanu povestea despre suferința sa dură, declarând că ar putea muri în somn.

Celebrul fost portar al Rapidului a recunoscut că suferă de apneea de somn. Este o boală care poate duce la moarte subită. Un sfert dintre bărbați par să sufere de acest sindrom, iar principalul simptom este sforăitul.

Rică Răducanu, primea acest diagnostic dur, iar medicii îl anunțau că trebuie să doarmă cu o mască de față. În afară de problemele sale de sănătate, au intervenit și cele ale soției acestuia, iar pensia pe care o încasează lunar nu-i ajunge să se întrețină pe el și pe soție.

„O rușine este să nu muncești și  întinzi mâna”

Cu bani puțini, Rică Răducanu a ajuns să facă anumite lucruri pentru a-și mai rotunji veniturile, și-așa mici. Într-un interviu acordat celor de la PlaySport.ro, Rică recunoștea că este plătit pentru a participa ca enterteiner pe litoralul românesc. Este invitat la petreceri private unde spune glume, bancuri, sau povestește lucruri inedite din cariera sa fotbalistică.

„O rușine este să nu muncești și  întinzi mana. Eu  duc acolo unde oamenii  vor, unde  simt apreciat. Da tatăsunt plătit pentru munca mea, nu este nicio rușine în asta. Eu nu  plâng la nimeni, nu aștept de la nimeni, nimic.

Nu spun eu  am fost mare și tare și merit recompensat. Eu pun osul la treabă, nu  dau în lături supară rău picioarele, dar cât mai pot  merg  câștig un ban,  duc.”, a declarat Rică Răducanu, în exclusivitate, pentru playsport.ro.

Mai câștigă ceva bănuți și din asociera sa cu un alt prieten la un local din stațiunea Neptun, unde face același lucru pentru clienții care trec pragul localului. De fiecare dată își însoțește momentele artistice cu fotografii din tinerețe, glume și povești de pe terenul de fotbal.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI