Lordana Groza ascunde o mare suferință. Deși acum are o viață așa cum și-a imaginat-o și este iubită de toată țara, vedeta noastră nu a avut mereu parte de așa ceva.
Cântăreața își amintește că în copilărie a trecut prin clipe dificile și acum a reușit să vorbească despre traumele din trecut.
Pe vremea când era copil, Loredana Groza a avut de suferit din cauza felului în care copiii se purtau cu fratele ei. El avea o problemă de vedere, așa că purta ochelari, motiv pentru care colegii îl șicanau constant.
”Trauma care se creează este o traumă pe care o porți cu tine o viață întregă, copilul pătrează acest complex de inferioritate, o spun din propria experiență. Am trăit și eu momente de genul ăsta, fratele meu poartă ochelari și când a venit la școală cu lentile groase, toată lumea îl poreclise „chi chio”, și pe mine sora lui „chio chio”.
„Sună amuzant acum, dar pentru mine era dureros, nu suportam ca fratele meu să fie umilit și în gura mare să i se spune așa doar pentru că avea ochelari. Pe vremea aceea ochelarii însemnau că ai un handicap fizic, copiii îl strigau și „aragaz cu patru ochi”. Acum toată lumea se controlează, atunci era mai dificial”, a spus jurata X Factor.
Și ea a fost victima hărțuirii verbale din partea colegilor, iar asta din cauza felului în care arăta. Vedeta a povestit că până și profesorii se purtau cu ea urât, după ce a început să devină cunoscută.
”O altă perioadă în care eram tratată incorect, și chiar de profesori, a fost după ce am început să cânt, să apar la televizor. Aveam un profesor de tehnologie care îmi spunea „hai Steluța, la tablă, hai să te vedem, că la televizor ești mare și tare”. Voia să mă pună jos. Nu m-a descurajat, eram deja în perioada în care luasem contact cu succesul, asta își dă o anumită putere, încredere. Mă lăsam și nu comentam, înghițeam, în sec, ștergeam o lacrimă în colțul ochiului”, a povestit Loredana Groza.
Ea a mai vorbit anterior despre fenomenul de „bullying”, atrăgând atenția despre traumele care se pot crea și care pot lăsa urme adânci în mintea unui copil.
„Cu toții la un moment dat în copilăria noastră am avut momente de genul ăsta. Chiar dacă acum ele sunt mai violente și mai mediatizate, din cauza internetului, cu siguranță lumea s-a schimbat și toleranța noastră a devenit intoleranță. Nu mai tolerăm oamenii care nu sunt ca noi, nu îi acceptăm pe cei care sunt vulnerabili. Pentru mulți vulnerabilitatea este o slăbiciune, eu cred că a fi vulnerabil e un semn de putere, că poți să te lași deschis, să nu te prefaci că ești altfel și asta este un fel de maturitate pentru mulți copii, ei sunt mult mai puternici ca atacatorii.
Pentru mine este o durere imensă, să știu că sunt atâția copii care suferă, care nu pot să vorbească de teamă și în continuare societatea, părinții, profesorii, nu fac nimic pentru asta. Într-o școală cred că se trece cu vederea, ca și cum ar fi ceva normal dar cred că ține de fiecare dintre noi și de cei apropiați să existe niște reguli mult mai dure legate de aceste umilințe la care sunt supuși copiii”, a povestit solista.