Drama lui Florin Zalomir. Un fost coleg din echipa de la Jocurile Olimpice a dezvăluit de ce s-ar fi sinucis

Gestul lui Florin Zalomir a șocat lumea sportului. Unul dintre cei mai buni scrimeri din istoria României și-a pus capăt zilelor după ce s-a împușcat în cap. Rareș Dumitrescu a acordat un interviu în care a vorbit despre motivele care l-ar fi putut determina pe fostul său coleg din lotul național să apeleze la acest gest brutal și extrem.

Rareș Dumitrescu a vorbit despre drama lui Florin Zalomir

Rareș Dumitrescu și Florin Zalomir au fost ani buni colegi la lotul național de scrimă. Au făcut parte și din echipa  care în 2012 a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Londra. Rareș Dumitrescu a fost șocat când a aflat că fostul său coleg s-a împușcat în cap. Știa că nu trece printr-o perioadă foarte bună, din punct de vedere personal. Avea un copil dintr-un mariaj care eșuase, iar acum se pregătea de un nou divorț.

„Niciodată nu mă aşteptam la un asemenea gest. El n-a avut o viaţă uşoară, a avut probleme, a crescut fără tată, a fost plecat în Legiunea Străină (n.r. – o divizie de elită a armatei franceze formată din soldaţi profesionişti) câţiva ani de zile. Era un sportiv de performanţă, avea un psihic bine clădit, dar se pare că s-a întâmplat ceva astăzi pentru că a recurs la gestul ăsta.

A ales Jandarmeria, acum doi ani, ca să-şi împlinească dorinţa pe care o avea. El a fost căsătorit, are şi o fetiţă din prima căsătorie, a divorţat acum câţiva ani, după care, de câteva săptămâni, s-a recăsătorit. Dar am înţeles că nu mergea totul roz şi că începuse deja un divorţ”, a declarat Rareș Dumitrescu, fost coleg al lui Florin Zalomir, conform Adevărul.

Florin Zalomir, CV impresionat

Florin Zalomir a fost campion mondial și a câștigat în carieră șapte medalii la Mondiale și Europene. În anul 2012 a făcut parte din echipa României care a cucerit argintul la Jocurile Olimpice de la Londra. După ce s-a retras din activitate, la 31 de ani, a devenit antrenor, iar de doi ani lucra la Jandarmeria Capitalei. Reprezentanții instituției spun că Zalomir trecuse cu bine de ultimele teste psihologice.

Sursa Foto: Federația Română de Scrimă