Drama lui Filip Cioc de la Românii au Talent. Ce problemă gravă de sănătate are – VIDEO

Drama lui Filip Cioc de la Românii au Talent. Ce problemă gravă de sănătate are – VIDEO
Drama lui Filip Cioc de la Românii au Talent. Ce problemă gravă de sănătate are foto: captura video

În prima ediție a sezonului 11 ‘Românii au Talent’, Filip Cioc, în vârstă de 10 ani, a reușit să-i cucerească pe toți cu vocea sa magnifică. Din nefericire, băiețelul are o poveste tristă de viață. Filip Cioc este nevăzător!

Filip Cioc a impresionat atât jurații, cât și publicul, după ce a interpretat melodia „Never Enough”. Deși are dificultăți grave de vedere, băiatul de 10 ani, originar din Galați, este dispus să își urmeze visul.

Filip Cioc a primit primul Golden Buzz din sezonul 11 Românii au Talent

Momentul lui Filip Cioc din prima ediție a sezonului 11 ‘Românii au Talent’ l-a făcut pe Florin Călinescu să plângă și să apese, fără rețineri, butonul de Golden Buzz.

„Chiar trebuie să ne aducem aminte de momentul acesta”, a spus Florin Călinescu.

Micuțul Filip Cioc nu se aștepta să meargă mai departe în semifinala Românii au Talent. Vizibil emoționant, băiatul abia și-a stăpânit lacrimile.

‘Nu mă așteptam ca cineva să-mi dea Golden Buzz. Am venit aici să bucur oamenii. În sufletul meu e ca o explozie de particule roz’, le-a mărturisit el juraților.

Are probleme grave de vedere

Într-un interviu pentru Click! , Filip Cioc a vorbit deschis despre problemele grave de sănătate cu care se confruntă încă de la naștere. El s-a născut prematur, iar părinții au luptat să îi ofere o șansă de a avea o vedere cât mai bună.

‘Cel mai greu îmi este să citesc la tablă, când sunt la școală, deoarece nu văd bine. Oamenii îmi este dificil să îi identific după anumite detalii (medalioane, lănțișoare), însă după față îi recunosc ușor, mai ales dacă îi cunosc bine (cum sunt părinții, frații sau pisica). Cât despre colegi… nu e chiar la îndemână: deoarece unii dintre ei seamănă și mă încurc în a-mi da seama cine este’ , a dezvăluit tânărul de 10 ani.

‘Am nevoie de caiete mărite. Iar cu scrisul durează mult mai mult, deoarece scriu sub acel aparat. Când am teste, fie am nevoie de mai mult timp decât colegii, fie primesc mai puține subiecte. Chiar dacă alții poate resimt că sunt avantajat, nu este așa! Acesta este maximul meu și nu maximul lor, pentru că mie mi se adaptează ochii mai greu, așa că citesc și scriu mai greu’, a mai adăugat acesta.

Ce spun părinții tânărului

Părinții micuțului, Anca și Mihai Cioc, au făcut eforturi supraomenești. L-au dus să-l opereze tocmai în America.

‘Situația lui Filip sperăm că este una stabilă în acest moment, are până acum: două intervenții făcute în SUA, alta în Italia și una în Ungaria, vederea lui fiind maximul din ce s-ar fi putut obține, ținând cont că în România ni s-au dat șanse 0 să mai poată vedea ceva! Filip are un rest de vedere în ochiul drept de maximum 10%, iar cu cel stâng percepe doar lumini și umbre. Din punct de vedere fizic, Filip are nevoie acum de controale de monitorizare cel puțin o dată pe an în Italia (unde este examinat de medicii ce l-au operat în SUA și vin în Italia pentru a vedea copiii din Europa), deoarece există riscul oricand de a i se (re)desprinde retina sau de a-i apărea alte complicații ale retinopatiei ce ar necesita intervenție promptă pentru a nu-i pune în pericol restul de vedere.

De asemenea, urmărim permanent rezultatele activității de cercetare și dezvoltare în domeniul biotehnoloigiei, care sunt din ce în ce mai aproape, atât în SUA, cât și în Europa, de obținerea unei retine artificiale cât mai fiabilă în folosire și/sau a ochiului bionic. În 2011 a fost pus pe piață un dispozitiv – retină artificială, cu un preț de 100.000 $ la acel moment!‘, au concluzionat părinții concurentului de la Românii au Talent, pentru sursa citată mai sus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI