28 apr. 2021 | 09:02

Dramă imensă în Oradea. Un copil infectat cu Covid-19 a murit chiar de ziua mamei sale. Ambii erau internați în același spital

News
Dramă imensă în Oradea. Un copil infectat cu Covid-19 a murit chiar de ziua mamei sale. Ambii erau internați în același spital
Copil infectat cu Covid-19, mort de ziua mamei

Pandemia de Covid-19 lasă urme adânci în sufletele noastre, o lume întreagă fiind zguduită din temelii de mai bine de un an. Milioane de oameni au pierdut lupta cu boala, iar în inimile celor apropiați a rămas un gol care nu va mai putea fi umplut niciodată. Preotul Radu Rus a povestit câteva dintre momentele dureroase la care a fost martor în toată această perioadă grea, amintind de durerea unei mame care și-a pierdut unicul fiu.

“Trăim vremuri foarte complicate”

Radu Rus este vicar eparhial la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Oradea, acesta fiind unul dintre cei care a stat aproape de nevoile și suferințele oamenilor, încercând să le aline durerea și să le insufle speranță, iubire și credință în Dumnezeu.

Acesta a povestit pentru Digi24 momentele grele pe care le-a trăit de la începutul pandemiei. Deși a venit de câteva luni la această biserică, preotul a reușit în scurt timp să se apropie de inima rănită și fără de speranță a multora dintre enoriași.

Pentru a putea merge mai departe, Radu Rus a explicat că acest lucru este posibil doar cu credință și speranță. Acesta a povestit un caz care l-a marcat foarte tare, despre o mamă lovită unde o doare mai tare de virusul nemilor, la propriul copil. Testați pozitiv amândoi, mama și copilul său au fost internați în același spital, dar în saloane diferite.

Dacă mama a reusit să scape din această luptă cu boala, starea copilului s-a agravat, astfel că de ziua ei de naștere, micuțul a plecat la Ceruri, lăsând multă durere pe pământ. Preotul Radu Rus a vorbit despre singura cale prin care mama a reușit să supraviețuiască acestei dureri imense: credința. Credința că fiul său a plecat într-o lume mai bună.

Ce nu trebuie să uite niciodată oamenii

Părintele a mărturisit cum a simțit că această mamă i-a oferit o grea lecție de viață, acest lucru fiind posibil doar prin credința puternică pe care a arătat-o pentru divinitate.

“Fiul care-și pierde viața chiar în ziua de naștere a mamei lui, fără ca ea să știe, erau internați în saloane separate. Mama află în final, singurul fiu, am sunat-o ca să o încurajez, să ii spun o vorba de alinare, atât cât se poate alina omul în astfel de clipe grele, și care mi-a oferit o lecție de viață.

Nu știu dacă ar fi reușit să rămână într-un echilibru al vieții fără această încredere că merge copilul ei într-o viață mai bună. Așa mi-a și spus: am convingerea și încredințarea că Dumnezeu l-a vrut mai aproape de el decât a fost în lumea aceasta. Și dacă Dumnezeu mi l-a dăruit atunci când mi l-a dăruit, am încredințarea că s-a întors la Dumnezeu și îi este bine acolo”, a concluzionat preotul.

Radu Rus face apel la toți cetățenii, rugându-i să nu-și piardă credința în Dumnezeu și în lucrurile bune care vor urma.

„Rămâne echilibrul pe care ți-l aduce credința și speranța că dincolo de orice, ajutorul lui Dumnezeu în viețile noastre rămâne, este unul constant, chiar dacă sunt momente în care ni se pare că nu simțim prezența lui Dumnezeu în viețile noastre. (…)

Am fost martor al suferinței generale a comunității de credincioși, care nu și-au putut trăi credința plenar, n-au mai putut participa la slujbele bisericii și am fost martor al unor drame personale legate de dispariția unor persoane dragi din familiile enoriașilor noștri”, a adăugat pentru sursa citată preotul Radu Rus.

 

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Rețeta Jasmilei pentru ciocolata Dubai. Care este marele secret
EVZ.ro
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Spynews
Cod Rutier 2024. Închisoare 7 ani. E strict interzis când te oprește Poliția în trafic
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
Răsturnare de situație în ALEGERILE PREZIDENȚIALE din SUA! CINE VA FI PREȘEDINTE
Mediaflux
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ea este tânăra care colecționează păpuși bântuite. Ce experiențe a trăit cu aceste obiecte care pe alții îi înspăimântă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro