Dragoș Săvulescu, sub control judiciar în Grecia. Ce se întâmplă cu predarea în România

Dragoș Săvulescu, sub control judiciar în Grecia. Ce se întâmplă cu predarea în România
Omul de afaceri pus sub sechestru judiciar

Pe 10 august, Dragoș Săvulescu, soțul celebrului fotomodel Angela Martini, a fost arestat pe insula greacă Mykonos. Dragoș Săvulescu a fost arestat împreună cu un prieten de-al său. Cei doi duceau o viață luxoasă și cheltuiau mii de euro în restaurante scumpe de pe faimoasa insulă din Grecia.

Dragoș Săvulescu, opulența și luxul unui fugar. Și-a făcut o „dolce vita” cu bani furați

Un adevărat complot stă ascuns în spatele operațiunii de arestare a celor doi bărbați pe insula Mykonos, relata presa din Grecia despre arestarea afaceristului român. Printre cei doi, celebrul Dragoș Săvulescu, care și-a făcut o viață de lux și opulență.

Afaceristul ar fi cheltuit mii de euro în restaurante scumpe și baruri pe plajă de pe insulă. Dragoș Săvulescu a fost condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare pentru implicarea sa într-un uriaș scandal economic care implică delapidarea banilor publici.

Dragoș Săvulescu se distra alături de alți doi prieteni la un cunoscut restaurant din zona Mill. Celălalt inculpat, mai spune presa din Grecia, este considerat de Interpol un criminal extrem de periculos.

Mandatul de arestare pentru Dragoș Săvulescu a fost emis în urma unui mandat european. Acesta fusese emis de autoritățile române pentru participarea la o organizație criminală și pentru fraudă împotriva statului. După arestare, a fost dus la procurorul de apel din Syros pentru extrădare către autoritățile române.

Omul de afaceri pus sub sechestru judiciar

La începutul anului 2019 a fost arestat și condamnat la  închisoare pentru delapidare, alături de fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, Cristi Borcea, fost președinte al Dinamo.

În acest dosar au mai fost și alți inculpați care au fost găsiți vinovați de delapidare. Paguba totală, spun procurorii, este de 114 milioane de euro. După decizia autorităților judiciare, afaceristul a evadat în Italia, mai exact la Napoli, pentru a fi localizat definitiv în Mykonos.

În 2020, Curtea de Apel București, ca urmare a primei decizii din 2019 și a fugii lui Dragoș Săvulescu, decidea ca definitivă sentința de închisoare, pentru 5 ani și jumătate. În același timp s-a emis și mandatul european de arestare, pe 11 martie 2021, fiind publicat și pe site-ul Poliției Române, la rubirca de „persoane urmărite”.

După ce a fost preluat de ofițerii de poliție din Grecia, procurorii din Syros au cerut punerea lui Dragoș Săvulescu sub arest. Conform colegilor de la G4Media.ro, decizia judecătorilor greci a fost de punere sub sechestru judiciar. Decizia este valabilă până la definitivarea actelor de extrădare și preluarea acestuia de către autoritățile române.

Ofițerii greci din Garda de Coastă, împreună cu oficiali ai subdirecției de poliție Mykonos au organizat o operațiune de arestare a acestuia, ca urmare a a mandatului european de arestare.

Urmăriți Playtech.ro și pe