Dragoș Pătraru, reacție fabuloasă: ”Dacă Dăncilă ne spunea aria cercului, era bună de Cotroceni?”

Dragoș Pătraru, reacție fabuloasă: ”Dacă Dăncilă ne spunea aria cercului, era bună de Cotroceni?”
Dragoș Pătraru, reacție fabuloasă

Prezentatorul TV Dragoș Pătraru a avut o reacție fabuloasă în privința întrebării de matematică primită de ambii candidați la prezidențiale, Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis, în cadrul dezbaterilor lor.

Dragoș Pătraru, reacție fabuloasă: ”Dacă Dăncilă ne spunea aria cercului, era bună de Cotroceni?”

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidențiale, a fost pusă în dificultate, marți, în cadrul dezbaterii cu jurnaliștii organizată de PSD, de o întrebare de matematică. Oficialul a fost întrebat care este aria cercului, având în vedere că, anterior, a dat meditații de matematică. Răspunsul dat de Dăncilă a fost ”raza la pătrat”, iar cel corect este ”pi (π) înmulțit cu raza la pătrat”.

La rândul său, și Klaus Iohannis a fost întrebat, în cadrul dezbaterii sale de la BCU, despre acest lucru, în contextul în care contracandidata sa a răspuns greșit. Șeful statului a râs copios, fără să dea un răspuns, considerând că tăcerea este îndeajuns.

”Putea să ne calculeze și aria României”

Întrebarea prezentă la dezbaterea paralelă Dăncilă – Iohannis și mai ales tevatura din jurul erorii candidatului PSD în cursa pentru Cotroceni a fost comentată, pe scurt, de Dragoș Pătraru. Prezentatorul TV consideră o exagerare atenția acordată gafei făcute de Dăncilă, care nu a răspuns corect când a fost întrebată cum se calculează aria unui cerc.

„Dacă Dăncilă ne spunea aria cercului, ar fi fost bună de Cotroceni Bineînțeles că nu. Putea să ne calculeze și aria României în minte, tot nu era bună”, a spus Pătraru la ”Starea Libertății”.

Concluzia lui Mircea Badea

Răspunsul Vioricăi Dăncilă, dar în paralel cu cel al lui Klaus Iohannis, a fost comentat de Mircea Badea. „N-a răspuns la întrebare. L-a întrebat ăla hăhăind de raza cercului şi a spus că el nefiind profesor de fizică, n-are cum să ştie. Da’ nu mai bine spuneai PI R pătrat şi aia era? Asta cu sunt profesor de fizică nu e răspuns. E harneală. Cât e? Deci nu a răspuns. Iohannis nu a răspuns. Dăncilă a răspuns prost, dar a răspuns. A greşit, aia e, dar a răspuns. Iohannis nu a răspuns, am înţeles că e profesor de fizică, dar nu a răspuns” – Mircea Badea.