Dragoș Dolănescu, probleme nebănuite cu numele său. Ce a pățit cu pașaportul (exclusiv)

Dragoș Dolănescu, probleme nebănuite cu numele său. Ce a pățit cu pașaportul (exclusiv)
Politicianul a dezvaluit totul

Dragoș Dolănescu are probleme cu numele lui de familie. Fiul regretatului artiste se confruntă cu câteva aspecte nebănuite. Dragoș Dolănescu a părăsit România pentru Costa Rica, în urmă cu mai mulți ani și spune că nu are de gând să se întoarcă. Mai mult, el este celebru acolo. Chiar dacă numele nu l-a ajutat deloc în Costa Rica, el a ajuns un politician celebru.  Dragoș Dolănescu a spus că a decis să părăsească România pentru a nu trăi în umbra tatălui său, așa cum o face fratele lui.

Cum îl cheamă, de fapt, pe Dragoș Dolănescu

Dragoș Dolănescu are încă două prenume și un nume de familie, motiv pentru care pașaportul este prea mic, adesea, pentru a îi încăpea tot numele.

Numele lui întreg este atât de lung, încât abia încape în pașaport. Toate numele au fost alese de mama lui, doctorița Margarita Valenciano, dar și de tatăl său.

”Numele meu complet este Dragoș Carlos Antonio Dolănescu Valenciano, d-abia încape în pașaport.

La naștere, tata a dorit să mă numesc Dragoș, era numele lui preferat, mama a ales Carlos și Antonio. Eu port și numele de familie al tatălui meu, Dolănescu, dar și al mamei, Valenciano.

Am un nume foarte lung, deși mi se zice, pe scurt, Dragoș Dolănescu”, a spus acesta pentru Impact.ro.

El a povestit că tatăl lui a avut peste 600 de fini de nuntă și 400 de fini de botez, pe care îi cheamă Dragoș și Ionuț.

”Lui tata îi plăceau aceste două prenume, așa că pe toți finii lui i-a botezat ca pe noi, era bucuria lui”.

Vrea să ajungă președinte în Costa Rica

Totuși, pe Dragoș, numele de familie Dolănescu nu l-a ajutat cu nimic.

”Mi-ar fi fost mult mai ușor să ajung politician în România.

Dar, aș fi trăit în umbra tatălui meu, ca fratele meu, Ionuț Dolănescu. Prin urmare, am decis să încep totul de la zero, cu munca mea, nu să vină cineva să-mi zică:

A, ești fiul lui Ion Dolănescu!”. Dacă am făcut multe sau nimic, timpul va decide.

În Costa Rica, numele Dolănescu nu înseamnă nimic, nu te ajută la nivel politic. Eu vreau să ajut oamenii, dacă o să ajung sau nu președinte în Costa Rica, doar timpul va decide.

Poate o să ajung și președintele României, nu se știe ce ne rezervă viitorul. Totul este să faci cu cinste munca pe care ți-a dăruit-o Dumnezeu”.