Atunci când ne gândim la shaorma, primul gând este la acel produs de fast-food, plin ”cu de toate”, care pe cât de gustos este, pe atât de multe calorii are. Dar hai să vedem ce spune medicul nutriționist Mihaela Bilic despre acest preparat savuros. Cum ar trebui consumat.
Dr Mihaela Bilic este unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști de la noi din țară, celebră pentru sfaturile pe care le oferă românilor atunci când vine vorba despre alimentele pe care să le consume pentru a avea un stil de viață sănătos.
Drept urmare, mulți se încred în sfaturile sale în ceea ce privește ce alimente ar trebui consumate, dar și cantitatea lor. Așadar, nu este de mirare că ea este extrem de îndrăgită și mulți se încred în sfaturile sale în ceea ce privește ce alimente ar trebui consumate, dar și cantitatea lor.
Medicul nutriționist a subliniat, ori de cât ori a avut ocazia că mai important decât ceea ce consumăm este cantitatea pe care o consumăm. Prin urmare, specialista susține că putem slăbi şi cu fast-food, atât timp cât mâncăm în cantități moderate.
Ba mai mult, spune ea, în procesul de slăbire este bine să nu renunţăm la ceea ce ne place şi să nu ne înfometăm în încercarea de a scăpa de kilogramele în plus.
În acest context, Mihaela Bilic a spus că nu este absolut nicio problemă dacă jucătorii de fotbal mănâncă o shaorma chiar după meciuri.
„Eu iubesc șhaorma! Mi se pare o combinație delicioasă între făinoase, legume și carne. Și aici aș spune că porția contează! Nu putem consuma prin sport cât de mult putem aduce din alimente. Și asta știu sportivii cel mai bine.
Când faci două ore de efort și consumi șase sute de calorii această șaorma poate avea aceste șase sute de calorii. Cantitatea face diferența. Toată mâncarea este bună, important este ca porția să fie corectă, doza să fie mică și diversitatea face sănătatea.
Nu-i o problemă că mâncăm o șaorma din când în când, ci important e să avem din toate câte puțin ca să funcționeze corpul nostru cum trebuie”, a explicat aceasta.
Citește și: Fructele care îngraşă. Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă, mulţi români le consumă în cantităţi mari
Cu toate acestea, medicul în vârstă de 53 de ani îi sfătuiește pe sportivi să consume cât mai mult pește și fructe de mare.
”Proteinele trebuie să le vedem precum cărămizile. Acum, creveții au intrat în competiție cu oul care este considerat proteina etalon. Creveții prin proteine și minerale au trecut cu un pas înaintea oului.
Efectul asupra sănătății este unul surprinzător. Chiar dacă au colesterol, nu duc la creșterea colesterolului din sânge! Există și această recomandare a nutriționiștilor să consumăm pește și fructe de mare de două ori pe săptămână”, a mai spus Mihaela Bilic.
Citește și: Desertul pe care îl poţi consuma fără grija kilogramelor în plus. Mihaela Bilic: „Ne dă o stare de bine”