21 mart. 2022 | 12:53

Dr. Beatrice Mahler, anunțul momentului despre varianta „Deltacron”. Ce trebuie să știe toți românii

Sănătate
Dr. Beatrice Mahler, anunțul momentului despre varianta „Deltacron
Manager „Marius Nasta", Beatrice Mahler

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a anunțat, recent, că Europa se pregătește să facă față unui nou val al pandemiei. Medicul a explicat, de asemenea, care este situația în România, în acest moment, și ce se preconizează pentru următoarea perioadă. Potrivit specialistului, cetățenii nu trebuie să renunțe la respectarea măsurilor de protecție și nici la vaccinarea anti-Covid-19.

„ Europa de Vest se pregătește pentru intrarea într-un nou val pandemic”

România se află într-o perioadă de relaxare totală, asta după ce Guvernul a renunțat la starea de alertă, iar toate restricțiile existente în timpul pandemiei au fost eliminate. În ciuda faptului că, după doi ani de pandemie, românii și-au văzut visul cu ochii, putând merge în orice loc fără mască, specialiștii atrag atenția că pandemia nu s-a terminat.

Din contră, un nou val ar fi apărut deja în Occident, astfel că mai multe țări au anunțat că se confruntă cu o creștere a cazurilor, unele dintre acestea reimpunând restricții anti-Covid-19.

Managerul de la „Marius Nasta” a transmis că, deși cazurile sunt în scădere, există în continuare persoane care dezvoltă forme grave ale infecției cu Covid-19, necesitând îngrijiri de specialitate sau chiar internare în ATI. Aceasta și-a exprimat optimismul cu privire la o situație în care infectarea cu Covid-19 să nu reprezinte un pericol pentru nimeni, însă acel moment nu a sosit.

„În ultima săptămână lucrurile au stagnat, nu suntem într-o zonă care să ne îngrijoreze, dar în continuare vin pacienți care se internează, în continuare avem situații în care formele sunt severe și sperăm totuși ca valul acesta să ajungă într-un timp care să ne ajungă o zonă de confort. Deocamdată lucrurile nu sunt în acel moment.

Europa de Vest se pregătește pentru intrarea într-un nou val pandemic, pandemia nu s-a încheiat, vom avea cazuri destul de multe și în acest an”, a explicat medicul.

Ce tulpini există în România în acest moment

În ciuda riscului la care suntem expuși în orice moment, medicul Beatrice Mahler a explicat că deocamdată  nu există motive de îngrijorare. Cu toate acestea, este bine de știut că în România există cazuri cu subvarianta Omicron, BA.2, despre care se spune că este cu 30% mai contagioască decât prima variantă.

Medicul le recomandă cetățenilor să nu renunțe la măsurile de protecție și nici la vaccinare. De asemenea, Beatrice Mahler a anunțat că, în prezent, în România nu circulă noua varianta „Deltacron”, care a fost deja identificată în Franța, Țările de Jos și Danemarca, însă cu o circulație redusă.

„La noi cazurile sunt în scădere și va urma o perioadă liniștită, dar acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să monitorizăm ce se întâmplă și că trebuie să renunțăm la vaccin. Variantă mutantă nu circulă în România. Sunt cazuri de pacienți cu Varianta Omicron 2. Numărul de cazuri nu este la un nivel alarmant”, a declarat Beatrice Mahler la B1 TV.

 

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima zi
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro