24 aug. 2021 | 13:53

Dr. Anthony Fauci, noi informații despre covid-19. Cum poate fi ținut virusul sub control până în 2022

News
Dr. Anthony Fauci, noi informații despre covid-19. Cum poate fi ținut virusul sub control până în 2022
Dr. Anthony Fauci, noi informații despre covid-19.

Directorul Institutului pentru Alergii și Boli Infecțioase, dr. Anthony Fauci, a spus că Statele Unite ar putea să țină sub control coronavirusul până în primăvara anului 2022, dacă mai mulți americani se vor vaccina.

Dr. Anthony Fauci, noi informații despre covid-19

El a spus ieri pentru CNN că a fost înțeles greșit la Postul public de radio când a afirmat că pandemia va putea fi ținută sub control până în toamna anului viitor.

Cu toate acestea el crede că totul depinde de cei aproape 90 de milioane de americani care nu s-au vaccinat, pentru ca Statele Unite să revină mai repede la un sentiment de normalitate.

De precizat este că peste 201.700.000 de persoane au primit cel puţin o doză a vaccinului anti-COVID, au indicat datele Centrului pentru Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC). Dr. Anthony Fauci crede că „ţine de noi” ca virusul să fie ţinut sub control.

 „(Virusul SARS-COVS-2) este foarte viclean.  Dacă şovăim în cotinuare, fără să fie vaccinate acele persoane care ar trebui vaccinate, acest lucru ar putea întârzia (ţinerea sub control a pandemiei, n.red), conducând la dezvoltarea unei alte variante care ar complica lucrurile”, a precizat dr. Anthony Fauci, directorul Institutului pentru Alergii și Boli Infecțioase.

Numărul de infecții cu coronavirus crește în SUA

Fauci şi alţi experţi în sănătate publică au spus că persoanele nevaccinate creează fondul prin care virusul să sufere mutaţii şi să se transforme într-o tulpină chiar mai periculoasă decât Delta, tulpina care circulă în prezent şi care este mult mai infecţioasă decât cele precedente.

 „Dacă laşi virusul să circule liber şi nu încerci să-l opreşti, mai devreme sau mai târziu există posibilitatea ca o altă tulpină să creeze mai multe probleme decât Delta. Nu spun că acest lucru se va întâmpla.

Oamenii care nu sunt vaccinaţi ar trebuie să se gândească la propria sănătate, la cea a familiei, dar şi la responsabilitatea faţă de comunitate pentru a opri acest virusul, înainte ca situaţia să se agraveze”, a mai avertizat dr. Fauci.

De precizat este și că numărul cazurilor de infecţii cu COVID-19 sunt în creştere în Statele Unite, mai ales în statele unde a fost raportată o rată scăzută de vaccinare. Duminică, autorităţile americane raportau 43.222 de noi cazuri, potrivi datelor CDC.

Bilanț coronavirus România, 24 august 2021

Până azi, pe teritoriul României au fost confirmate 1.092.122 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.052.478 de pacienți au fost declarați vindecați. Tot până azi fost înregistrate 782 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), iar 34.439 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, în total.

În intervalul 23.08.2021 (10:00) – 24.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 14 decese (8 bărbați și 6 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de această limită
Capital.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro