06 ian. 2022 | 10:46

Dr. Adrian Marinescu dezvăluie tratamentul corect pentru infecția cu Omicron. Ce este interzis să faci dacă te-ai îmbolnăvit

Sănătate
Dr. Adrian Marinescu dezvăluie tratamentul corect pentru infecția cu Omicron. Ce este interzis să faci dacă te-ai îmbolnăvit

Directorul medical de la „Matei Balș” a vorbit despre tratamentele pe care pacienții infectați cu Omicron le pot lua în siguranță. Potrivit medicului Adrian Marinescu, medicamentele administrate diferă de forma bolii pe care o are fiecare persoană în parte. Mai mult, pacienții trebuie să consulte medicul specialist pentru a se asigura că medicamentul administrat este potrivit nevoilor sale.

În ce situații se poate folosi antitermicul

Dr. Adrian Marinescu vine cu informații noi, menite să ofere un prim ajutor în cazul apariției infecției cu Omicron. Potrivit acestuia, fiecare medicament se ia la recomandarea medicului, în funcție de starea de sănătate a fiecărui individ. În cazul în care o persoană este asimptomatică sau are o formă ușoară a bolii, atunci aceasta se poate trata cu antitermic.

”Dacă nu există factori de risc și am o formă ușoară, este suficient tratamentul simptomatic. Fac febră, iau antitermic”, a explicat medicul.

În cazul formelor medii și severe, directorul medical de la “Matei Balș” susține că tratamentele sunt mai complexe și se administrează în spital, în funcție de fiecare situație în parte. Pentru cazurile mai severe există mai multe tipuri de medicamente, care depind inclusiv de perioada de administrare a acestora în raport cu debutul bolii. Astfel, cu cât medicamentele sunt administrate mai aproape de debutul bolii, cu atât efectele sunt mai eficiente.

„În situația în care vorbim de formele medii și cele severe, vorbim de tratamentul administrat în spital. Și aici sunt mai multe variante. Este Remdesivirul, sunt anticorpii monoclononali și discutăm aici de varianta anti-spike. Sunt și alte tipuri de anticorpo monoclonali care sunt pentru diverse forme.

Dar este important de discutat aici ce facem în varianta prespital. Administrarea tratamentului trebuie făcută cât mai repede în raport cu debutul bolii”, a povestit Adrian Marinescu.

Antiviralele existente în spitalele din România

Adrian Marinescu a reamintit că pentru formele medii și severe există tratamente pe bază de antivirale, însă acestea se găsesc doar în spitale și se administrează doar la recomandarea medicului. Astfel, chiar dacă pacientul poate urma tratamentul acasă, medicamentele se pot găsi exclusiv în farmaciile din cadrul spitalelor.

Directorul de la Matei Balș și-a exprimat încrederea cu privire la schimbarea acestei situații, astfel încât, antiviralele atât de necesare în tratarea infecției cu Covid-19 să fie disponibile și în farmaciile cu circuit deschis.

”Avem Remdesivirul, care este pentru forme medii, mai ales pentru persoanele vulnerabile, avem Favipiravirul pe care îl dăm și acasă și l-am dat în toată acestă perioadă, am avut la un moment dat și Arbidol, avem Tocilizumab, avem Anakinra care este similară, avem și anticorpii monoclonali anti-spike. Deocamdată, antivirale nu avem în circuitul deschis, în farmacie.

Chiar dacă pacientul era trimis acasă, pentru monitorizare la medicul de familie, primea tratamentul antiviral de la spital. Acesta deocamdată nu există în farmaciile cu circuit deschis. Să sperăm că acest lucru se va întâmpla. Este important ca ele să existe înainte de a ajunge la spital. Adică medicul de familie să aibă la îndemână aceste variante”, a mai spus Adrian Marinescu la Antena 3.

Astfel, având în vedere complexitatea și gradul de risc al bolii, medicul insistă ca orice pacient să consulte medicul specialist sau pe cel de familie, înainte de administrarea oricărui tratament, indiferent de forma bolii.

 

 

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
IOHANNIS a dat LOVITURA! NOUA funcție a PREȘEDINTELUI. Nu e la NATO
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro