Dr. Adrian Marinescu, anunț privind sărbătorile românilor. Vin vești bune, în sfârșit!

Dr. Adrian Marinescu, anunț privind sărbătorile românilor. Vin vești bune, în sfârșit!
Cate cazuri de covid s-au inregistrat pana acum in tara

Doctorul Adrian Marinescu vine cu o veste bună pentru români. Medicul face previziuni optimiste cu privire la perioada sărbătorilor de iarnă, în ceea ce privește pandemia și valul 4. Directorul medical al Institutului Matei Balș spune că situația din acest moment este una echilibrată și românii vor avea parte de sărbători liniștite, din prisma cazurilor de covid-19.

Vești bune pentru români

Adrian Marinescu a declarat la Marius Tucă Show că nu vor mai crește cazurile de covid în perioada sărbătorilor, care va fi una liniștită în România.

„În momentul de față lucrurile sunt mai mult decât echilibrate și de la o zi la alta situația e mai bună. Numai că nu poți să nu te uiți cu un ochi la ce se va întâmpla mai încolo.

E clar că vom avea sărbători liniștite, este un lucru cert pentru noi toți, dar contează ce va fi pe urmă.

Și eu sper că în afară de faptul că vom crește vaccinarea – tot sper că vom crește vaccinarea în intervalul acesta de timp – sper să fim și prudenți și să ne gândim că pandemia nu a trecut”, a spus directorul medical de la „Matei Balș”.

Cu toate acestea, medicul recomandă respectarea măsurilor propuse de autorități de la începutul pandemiei, adică spălarea mâinilor frecvent, distanțarea socială și purtarea măștii de protecție.

Cum se prezintă situația cazurilor covid în România

Totodată, el spune că vaccinul este instrumentul care face diferența între cazurile covid grave și formele ușoare ale bolii.

Miercuri, 24 noiembrie, autoritățile au emis noua situație privind evoluția cazurilor de covid din România. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.796 de noi cazuri de covid.

Până pe 24 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.769.783 de cazuri de infectare cu Sars Cov2, dintre care 10.156 sunt cazuri ale unor pacienți reinfectați, care au fost testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile de la prima infectare.

55.617 de oameni au murit în România de covid-19 până astăzi, iar în intervalul 23.11.2021 – 24.11.2021 au fost raportate de către INSP 231 de decese, dintre care 122 de bărbați și 109 femei. 36 dintre aceste decese au intervenit anterior intervalului de referință.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI