Dovezile care atestă cum funcționează mașinăria de război a Rusiei. Cum își bate joc Putin de rudele îndoliate

Dovezile care atestă cum funcționează mașinăria de război a Rusiei. Cum își bate joc Putin de rudele îndoliate
Cum functioneaza masinaria de razboi a lui Vladimir Putin

Au apărut dovezile care atestă cum funcționează mașinăria de război a Rusiei. S-a aflat cum își bate joc Vladimir Putin de rudele îndoliate ale victimelor războiului. Toate amănuntele incredibile, în rândurile de mai jos ale articolului.

Cum funcționează mașinăria de război a lui Vladimir Putin. Nereguli de la un capăt la altul

Mai multe plângeri arhivate de procurorii din Rusia, dar obținute de jurnaliștii ruși de investigație, arată cum funcționează mașinăria de război a președintelui rus Vladimir Putin. Încorporări cu forța, muzicieni trimiși în forțele speciale și înșelăciuni pe scară largă, acestea sunt doar câteva părți neștiute ale invaziei din Ucraina.

Chris Owen, analist militar și cercetător independent a făcut un sumar al investigației publicate de jurnaliștii de la The Insider, scriind pe pagina sa de Twitter că documentele oferă niște perspective foarte interesante ale experiențelor soldaților ruși trimiși de Vladimir Putin în Ucraina începând cu 24 februarie.

Prietena unui parașutist mort a primit trupul unui alt soldat

Prietena unui parașutist rus, Anatoli Nikolaevici Taimanov, a anunțat că autoritățile militare l-au raportat mort în timpul luptelor ce au avut loc în localitatea Hostomel de lângă Kiev pe 9 martie.

Rușii au suferit aici prima mare înfrângere în Ucraina, eșecul trupelor aeropurtate ale armatei lui Vladimir Putin de a captura aeroportul din localitate contribuind decisiv la eșecul în a ocupa rapid capitala ucraineană.

De altfel, directorul Centrului de Analiză pentru Strategii, un apropiat al ministerului rus al Apărării, descria într-un interviu recent trupele aeropurtate ruse ca fiind un fel de „infanterie a omului sărac”.

Părinții parașutistului sunt mulțumiți cu compensația primită

Autoritățile militare ruse au raportat că Taimanov a murit după ce a fost ars în timpul luptelor. Familia lui Taimanov a primit chiar și un trup de îngropat pe 15 aprilie, însă prietena militarului s-a îndoit că ar fi al acestuia.

În plus, tânăra l-ar fi văzut listat de ucraineni ca fiind în captivitate și a vrut să verifice informația, însă părinții parașutistului nu au vrut să o ajute „fiindcă sunt mulțumiți cu compensația monetară”, după cum a scris ea în plângerea înaintată procurorilor ruși. Situația ar putea părea halucinantă însă ea reamintește oarecum de un reportaj difuzat de o televiziune din Rusia în luna iulie care prezenta avantajele de care beneficiază părinții care își pierd fiii în războiul din Ucraina.

Soldați în termen au fost trimiși pe câmpul de luptă

Reportajul a inclus un interviu cu un tată care și-a pierdut fiul în timpul „operațiunii militare speciale” ordonate de Vladimir Putin, acesta povestind cum și-a cumpărat o Lada nouă din banii primiți de la autorități.

Foarte multe dintre plângerile ajunse la procurori vizează situații în care soldați încorporați în stagiul militar obligatoriu din Rusia s-au trezit trimiși ilegal să lupte în Ucraina, în contextul în care legislația rusă prevede că recruții nu pot fi trimiși în războaie.

Nu în ultimul rând, un instrumentist a fost păcălit că va fi trecut în fanfara militară, însă după două săptămâni de pregătire pe teren. În acest timp el a fost trimis în război.