Două televiziuni din România au ‘furat’ echipa națională de pe Pro TV. Unde vom vedea meciurile de fotbal

Două televiziuni din România au ‘furat’ echipa națională de pe Pro TV. Unde vom vedea meciurile de fotbal
De patru ani Naționala joacă la PRO TV

În ultimii ani PRO TV a reușit să facă audiență prin transmiterea în exclusivitate a meciurilor Naționalei României de fotbal. Timp de patru ani microbiștii s-au uitat la postul din Pache Propopescu, dar vor avea parte de o mare surpriză. Informațiile de ultimă oră anunță o schimbare radicală a acestei situații pentru următorii patru ani.

De patru ani Naționala joacă la PRO TV

Fanii fotbalului, și mai ales al Naționalei României, au avut în ultimii patru ani parte de transmisii de calitate la PRO TV. În marea lor majoritate, meciurile jucate de Naționala României de fotbal, fie amicale, fie din competițiile europene și mondiale, sau de calficări, au fost în exclusivitate transmiile celor din Pache Protopopescu.

Și în aceste zile toride Campionatul European 2020 se transmite tot la PRO TV. Audiențele făcute de PRO TV au fost pe măsura transmisiilor sportive în toți acești patru ani. Dar lucrurile se vor schimba, din păcate, PRO TV rămânând să transmită ultimele 7 jocuri rămase în preliminariile Campionatului Mondial din 2026.

Antena 1 și Prima TV le-au luat-o înainte celor de la PRO

Conform GSP, în afară de cele 7 meciuri, PRO TV nu va mai avea licența de transmisei a meicurilor Naționalei de fotbal pentru următorii patru ani, în perioada 2022-2025. Cei de la GSP spun că pachetul majoritar al transmisiilor vor fi preluate de anul viitor de două posturi de televizunie. Cele două canale, cu acoperire națională nu sunt altele, decât Prima TV și concurentul direct al celor de la PRO TV, Antena 1.

Datele spun că pachetul va conține nu mai puțin de 30 de meciuri ce se vor disputa în următorii patru ani. Asta înseamncă că toate jocurile pentru preliminariile Campionatului European 2024, precum și meciurile din calificări pentru Mondialul din 2026, se vor vedea la cele două posturi. Pe lângă asta pachetul mai conține și jocurile din cadrul a două ediții de Liga Națiunilor, meciuri ce se vor juca în 2022 și 2024.

Cele două posturi nu vor transmite simultan aceste meciuri, ci în funcție de programările făcute, vor alege ce meciuri să transmită. Primele meciuri pe care ar putea să le transmită fie Prima TV, fie Antena 1, sunt cele din a 3-a ediție de Liga Națiunilor de anul viitor, în lunile iunie și septembrie.

Dacă Antena 1 până acum nu a mai investit în transmisiunile de acest gen, se pare că și-a schimbat radical politica editorială. De cealaltă parte, Prima TV, făcând parte din același grup media cu posturile Look TV, transformate în posturi sportive, deja are investiții făcute în acest segment. Așa că de anul viitor microbiștii și fanii Naționalei vor vedea meciurile la Antena 1 și Prima TV.