Două țări refuză vehement vaccinarea anti-covid-19. Ce motiv invocă și cum se tratează, de fapt

de: Bișinicu Andreea
17 02. 2021

Chiar dacă este anul 2021, mapamondul încă se confruntă cu pandemie de coronavirus. Două țări din lume refuză vehement vaccinarea anti-covid-19. Care sunt motivele acestora și cum au decis să trateze, de unii singuri, cazurile cu infectări de coronavirus.

Două țări refuză vehement vaccinarea anti-covid-19

Campania de vaccinare a populației globale împotriva coronavirusului a început de câteva luni cu serurile fabricate de companiile Pfizer, Moderna și AstraZelenca. Deși există multe controverse în jurul a acestor vaccinuri, există două state de pe Glob care nu doresc, sub nicio formă, să se imunizeze împotriva virusului Sars-Cov-2. Este vorba despre Madagascar și Tanzania.

Guvernul din Tanzania neagă existența coronavirusului în țara din estul Africii, deși în spitale sunt foarte mulți pacienți internați, care prezintă simptomele specifice infecției cu COVID-19. Oficialii din Tanzania susțin, astfel, că procurarea vaccinului anti-COVID nu este necesară din moment ce pe teritoriul est-african nu există virusul Sars-COv-2.

„Vaccinurile funcţionează şi încurajez guvernul Tanzaniei să se pregătească pentru campania de vaccinare anti-COVID-19”, a declarat Matshidiso Moeti, directorul OMS pentru Africa, conform realitatea.net.

La polul opus, printre statele unde s-au vaccinat cei mai mulți oameni împotriva coronavirusului prin intermediul campaniei globale de imunizare anti-COVID-19 se află Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Canada și Noua Zeelandă.

Ce remedii tradiționale folosesc cei din Tanzania și Madagascar pentru a se trata de coronavirus

Dorothy Gwajima, Ministrul Sănătăţii din Tanzania, refuză vehement posibilitatea ca o campanie de vaccinare să se desfășoare pe teritoriul țării sale. În urmă cu două săptămâni, în cadrul unei conferințe de presă, un alt oficial al Guvernului Tanzaniei a prezentat reţeta unei băuturi speciale, făcute din ghimbir, ceapă, lămâie şi piper care ar ajuta la prevenirea îmbolnăvirii cu coronavirusul.

„Trebuie să ne îmbunătăţim igiena personală, să ne spălăm mâinile cu săpun, să facem exerciţii fizice, să mâncăm bine, să bem suficientă apă şi să utilizăm remediile naturale cu care ţara noastră este înzestrată”, a spus Dorothy Gwajima, citată de BBC.

Madagascarul este o altă țară care a adoptat aceeași tactică precum cea a Tanzaniei. Oficialii insulei africane susțin că nu au nevoie de organizarea unei campanii de imunizări a populației împotriva coronavirusului. Decizia din Madagascar ridică multe semne de întrebare deoarece, spre deosebire de Tanzania, aici oficialii au recunoscut existența cazurilor de COVID-19 pe teritoriul insulei. Cu toate acestea, specialiștii din Madagascar susțin că vor folosi remedii naturiste recomandate de Organizația Mondială a Sănătății pentru a trata infecția de coronavirus.