Două polițiste au stârnit revoltă pe internet. Ipostaza în care au fost surprinse cele două, imaginea a devenit virală

Două polițiste au stârnit revoltă pe internet. Ipostaza în care au fost surprinse cele două, imaginea a devenit virală
Două polițiste, surprinse la cafea și țigară în timpul programului

Poliția Capitalei face verificări pentru încălcarea codului de etică, după ce o poză cu două polițiste a ajuns virală pe rețelele de socializare. Acestea au fost surprinse în timp ce fumau și beau cafea în timpul programului.

Două polițiste, surprinse la țigară și cafea

Conducerea Poliției Capitalei a dispus verificări prin intermediul Serviciului Control Intern, după ce o imagine cu două polițiste a stârnit controverse pe rețelele de socializare. Verificările autorităților vizează abateri de la Codul de etică și deontologie al polițistului, potrivit Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

Cele două apar la cafea țigară, îmbrăcate în uniformă, însă postarea a stârnit ironii și comentarii legale de aspectul lor. Una dintre ele este încălțată cu sandale, atrag atenția internauții. Deocamdată nu este sigur în ce context a fost surprinsă fotografia sau dacă polițistele erau în timpul liber.

Cert este că fotografia a fost distribuită de mii de ori, având la fel de multe comentarii. Majoritatea sunt critice aduse celor două la adresa atitudinii și machiajului.

„Conducerea Poliţiei Capitalei a dispus verificări, prin intermediul Serviciului Control Intern, urmând ca la finalul acestora să fie dispuse măsuri legale. Verificările vizează abateri de la Codul de etică şi deontologie al poliţistului”, a transmis Poliţia Capitalei, vineri.

O fostă polițistă riscă să ajună după gratii după declarații șocante pe TikTok

Poliția Județeana Harghita a demarat o anchetă după ce un videoclip în care apare o femeie îmbrăcată în uniforma poliției a devenit viral pe TikTok. Aceasta s-a filmat în timp ce face declarații șocante și îi jignește pe cei care o urmăresc.

Imaginile au devenit rapid virale și au ajuns și al polițiști. Femeie ar fi fost angajată, până pe data de 31 decembrie 2021, la Centrul de Detenție din Craiova. Atunci a ieșit la pensie, ceea ce înseamnă că a comis o ilegalitate purtând în continuare uniforma și semnele distinctive ale Poliției Române.

Videoclipul a fost vizionat și de foștii colegi ai Poliției Române. Centrul de Detenție Craiova a anunțat că are de gând să facă o plângere penală pe numele femeii, iar aceeaşi intenţie au transmis-o şi reprezentanţii sindicatelor din administraţia penitenciarelor. Femeia riscă amendă penală sau închisoare de la 1 la 3 ani.