Două ingrediente ieftine din bucătăria ta omoară buruienile din grădină. Amestecul de care ai nevoie vara asta

Două ingrediente ieftine din bucătăria ta omoară buruienile din grădină. Amestecul de care ai nevoie vara asta
Ingredientele care te vor ajuta să scapi de buruieni

Buruienile sunt cel mai mare dușman al grădinii tale și nu este ușor să scapi de ele. Din fericire, există două ingrediente pe care cu siguranță le ai în casă și nu știai că le poți folosi pentru a scăpa de buruieni.

Oțetul te poate scapă de buruieni

Oțetul este unul dintre cele mai versatile ingrediente de folosit în casă, însă îl poți folosi pentru a scăpa de buruienile enervante din spațiul tău verde. Pe lângă erbicid, este una dintre cele mai bune metode pentru a stopa creșterea nedorită a buruienilor din grădina ta.

Mai ales vara, buruienile pot fi o adevărată pacoste. Utilizarea produselor chimice puternice poate fi dură pentru arbuști sau flori, însă este oțetul este o alternativă mai bună, însă în combinație cu un alt ingredient cheie.

Potrivit Gardener’s World, este foarte important și momentul în care folosiți oțetul pe buruieni. Principalul ingredient din oțet este acidul acetic, motiv pentru care îl face atât de eficient pentru curățarea gospodăriei. De asemenea, s-a demonstrat că poate face minuni și împotriva buruienilor din grădină.

Oțetul alb poate fi folosit ca alternativă la erbicidele comerciale, însă trebuie folosit în combinație cu alt ingredient, deoarece „nu funcționează bine singur”, au spus cei de la Gardener’s World.

Cu ce trebuie amestecat oțetul alb

Deoarece este posibil să nu aibă efect de unul singur, specialiștii recomandă ca oțetul alb să fie amestecat cu alte ingrediente naturale puternice pentru a crea o soluție mult mai bună.

Sarea, de exemplu, este unul dintre cele mai bune ingrediente de folosit pentru buruienile tinere sau anuale. Cu toate acestea, trebuie să avem grijă pe ce suprafețe folosim soluția.

„Sarea (clorura de sodiu) poate fi foarte dăunătoare plantelor dacă este aplicată în doze suficient de mari, deoarece le deshidratează. Totuși, sarea nu este bună pentru grădină, deoarece va ucide și alte plante și va afecta în cele din urmă pH-ul solului”, a spus cei de la Gardeners’ World.

Pentru cele mai bune rezultate, va trebui să amestecați o parte de sare de masă și două părți de oțet alb, pentru un erbicid natural cât mai eficient. Acest amestec va funcționa cel mai bine atunci când este aplicat direct pe buruieni sub formă de pulverizare.

Adăugați puțină apă într-o sticlă de pulverizare pentru a dilua erbicidul acid și pulverizați direct pe zona afectată. Lichidul ar trebui să stea netulburat timp de câteva ore înainte de a fi aplicat din nou.