Două femei din Suceava, de urgență la spital în urma unui incendiu provocat intenţionat

Două femei din Suceava, de urgență la spital în urma unui incendiu provocat intenţionat
Două femei din Suceava, de urgență la spital în urma unui incendiu provocat intenţionat

Doua femeie au suferit atacuri de panică, în urma unui incendiu provocat intenționat, care a avut loc în gospodăriile din localitatea Costișa, comuna Frătăuții Noi, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

Pompierii au intervenit cu opt autospeciale

Potrivit sursei citate, la locul cu pricina au ajuns de urgență pompierii militari de la Detașamentul Rădăuți, alături de mai mulți lucrători de la serviciile voluntare de urgență din Frătăuții Noi, Mușenița și Frătăuții Vechi, cu o ambulanță SMURD și o opt autospeciale de stingere.

După ce au ajuns la fața locului, pompierii au constatat că incendiul se manifestă la construcțiile anexe din două gospodării. De asemenea, exista pericolul de propagare la casele de locuit și alte clădiri din apropiere.

Totodată, paramedicii SMURD au acordat ajutor medical pentru două femei, în vârstă de 80, respectiv 40 de ani. Cele două au suferit atacuri de panică. Ulterior, ambele au fost transportate la spital.

La prima gospodărie au ars construcțiile anexe, corp comun, grajd și magazie, formate din șură, aproximativ 25 de metri cubi de lemn de foc, construcții din lemn cu o suprafață totală de 100 mp și 50 de baloți de fân. Au fost salvate două case și restul anexelor din gospodărie, însă au murit 20 de păsări, doi porci și o vacă.

La cea de-a doua gospodărie, s-a degradat acoperișul unei alte anexe, pe o suprafață de 12 mp, au ars șura și grajdul, construite corp comun, pe aproximativ 80 mp. Au fost salvate casa și restul construcțiilor anexe.

Casă afectată de un puternic incendiu provocat intenționat

Un puternic incendiu a avut loc în urmă cu câteva zile la o casă din comuna Dumbrăveni. Conform pompierilor, focul a fost pus intenționat. La fața locului au intervenit pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Suceava cu două autospeciale de stingere, dar și lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dumbrăveni.

Atunci când au sosit pompierii, ardeau acoperișul și camera de la etajul locuinței cu pericol de propagare la o anexă gospodărească și la o altă casă. După constatările pompierilor, au ars obiecte de mobilier, aparate electrocasnice și acoperișul locuinței construit din lemn.

„Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, au precizat pompierii.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Pompierii au reușit să salveze restul casei de locuit, locuința învecinată și anexa gospodărească.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI