Două biserici au fost jefuite înainte de Crăciun. Hoții au dispărut cu clopotele de 500 de kilograme

Două biserici au fost jefuite înainte de Crăciun. Hoții au dispărut cu clopotele de 500 de kilograme
Clopote de biserică furate în prag de sărbători

Hoții au furat clopotele și mai multe bunuri din două biserici din județul Mehedinți. Prejudiciul provocat de aceștia este de circa 100.000 de lei. Anchetatorii sunt de părere că sunt implicate mai multe persoane, deoarece clopotele sunt foarte grele și ar fi imposibil pentru o singură persoană să le fure.

Biserici jefuite înainte de sărbători

Preotul este cel care a remarcat unul dintre furturi în urmă cu trei zile. Acesta a ajuns de dimineață la biserică, ca în oricare altă zi, și a descoperit că mai multe obiecte din cupru și cristelnița au dispărut. Cel mai mare șoc l-a avut atunci când a văzut că lipsește clopotul din lăcașul de cult. Acesta a sunat imediat la numărul unic de urgențe.

Anchetorii sunt de părere că mai multe persoane au fost implicate în furt, deoarece un clopot cântărește aproximativ 500 de kilograme. Este imposibil ca o singură persoană să fi furat un obiect atât de greu. Aceștia au întocmit un dosar penal și continuă cercetările.

De asemenea, un furt similar a fost semnalat într-o altă localitate, în vecinătatea celeilalte. Și în acest caz, tot clopotul a fost furat. Oamenii legii cred că este vorba despre aceeași hoți, având în vedere că lipseau aceleași lucruri și modul de acțiune a fost identic. Până în prezent nu au niciun suspect.

Prahoveni cercetați pentru furt de energie electrică

Șase prahoveni sunt cercetați pentru furt de energie electrică. Aceștia s-au racordat la rețea prin ocolirea echipamentelor de măsurare a consumului. Oamenii legii au constat că, acționând în baza unei acțiuni tematice, 6 imobile de pe raza comunei Colceag, proprietarii sustrăgeau energie electrică cu ajutorul unor instalații clandestine și prin ocolirea echipamentelor de măsurare.

Din verificări a reieșit faptul că, la 2 din locații proprietarii sustrăgeau energie electrică prin ocolirea aparatului de măsurare a energiei electrice cu ajutorul unui conductor legat la ieșirea din siguranță astfel intervenindu-se neautorizat asupra contorului.

La alte 2 imobile s-a constatat sustragerea energiei electrice prin întreruperea NUL-ului din siguranța monopolară montată pe alimentare astfel intervenindu-se neautorizat asupra contorului.

În cazul unui imobil au fost constatate modificări asupra capacului contor, iar la un alt imobil s-a constatat sustragerea energiei electrice cu ajutorul unui conductor care nu asigura continuitatea electrică, astfel intervenindu-se neautorizat asupra contorului, inclusiv prin ruperea sigiliilor aplicate.

Oamenii legii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de sustragere de energie electrică, deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice și ruperea de sigilii.